Brit macska természete? Gyerek mellé ajánlott? (3 éves)
Szia!
Nekem Brit cicám van 6 éve. :) Ő egy igazi tökéletes példája a fajtaleírásnak: dagadt, mackó, gyönyörű, nagyon intelligens (nyitogat mindent, el tud bújni, ha mást akar enni, akkor fejjel lefelé fordítja az tálacskáját :) )
Gyönyörű kislány, kék színű. Néha beszélgetni is lehet vele, mert válaszol.
De a természete igazi brit. Sajnos nem egy bújós cica :( Követ minket minden hova, főzéskor ott van a konyhában velem, de ne érjek hozzá. Mert akkor kiabálja, hogy neee :D Ha jönnek kisgyerekek, fogja magát és elmegy aludni. Persze lehet tőle kapni szeretgetést, de azt is úgy, hogy megdörgöli a lábam a farka végével. Túlzásokba nem esik, igazi Brit. :D :D
Persze én megdajkálom akarata ellenére is, olyankor nagyon mérge. Látná a pufi kis arcát. :) Viszont alváskor nagyon boldog. Olyankor lehet simogatni is és hangosan doromból. + nagyon szeret velem aludni.
Ha lesz következő cicám, ő is Brit lesz. Nagyon intelligens, gyönyörű és egy igazi személyiség. :)
Természetesen nem minden brit olyan, mint az enyém. Tudok olyan cicát is, aki igazi kis szeretetbomba. Ez már tényleg a cica személyiségétől függ.
Szóval pontosan nem tudjuk megmondani, hogy neked milyen személyiségű macsek jut. De ez a fajta tényleg nagyon különleges.
Próbálj meg olyan tenyésztőt keresni, akinél van kisgyerek, így már egy eleve gyerekhez szokott cicát kapnál.
Nekem nem Brit van, hanem egy más fajta, szintén nem bújós cica.
Nagyon nehéz volt megtanulni, hogy ne nyúljunk hozzá és ne ölelgessük, mert annyira cuki, hogy nehezen lehet ellenállni. De ha akarata ellenére szeretgetjük, karmol és harap.
Ezt elég nehéz egy kisgyereknek megmagyarázni. De ha megérteted vele, hogy a macska nem játék, hanem egy "egyéniség", szabad akarattal, akkor nagyon jó barátok lehetnek.
De az elején nagyon oda kell majd figyelned. Meg kell tanulni a testbeszédéből olvasni. (Elég csúnya sérülést tud a körmével okozni)
Az enyém is követ mindenhová, örül, ha hazaérek, olyankor egy percig lehet ölelgetni is :)
De egyébként zavarja a szoros testi közelség.
Sok macska van így ezzel, de lehet, hogy te pont kifogsz egy bújósat.
Mindegyik macskának hegyesek a körmei, sérülést bármelyik tud okozni. A bújósság, vagy kedvesség egyedenként változó. Az én cicám (maine coon) egy távolságtartó, arisztokrata kisasszony, a tesói meg kedves, bújós cicák. Pici korukban is látszott, hogy ilyenek.
Ha kiválasztottad a tenyésztőt, akkor erdemes többször megnézni majd a kiscicákat és ismerkedni velük egy picit. Rendes tenyésztő 10-12 hetes kor alatt oda sem adja a cicát és ennyi idősen már azért látszik a személyiségükből valamicske. Legalábbis nekem a tenyésztő elmondta, hogy milyen a kiválasztott cicám és erről meg is győződhettem a saját szememmel :) Ma is olyan távolságtartó, mint pici korában. Nagyon bizalmas, tündéri, de nem csípi, ha babusgatják. Viszont imád játszani. A cicák olyan játékokat szeretnek, amiket egy kisgyerek is tud velük játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!