Meddig lesz ez így, mit tudok tenni ellene?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Befogadtunk egy felnőtt cicát egy hete. Tudom, idő kell, amíg hozzánk szokik, de már nehezen bírjuk. Nappal egyátalán nem jön elő, a szekrény mögött bújkál. Néha próbáljuk kicsalni jutalomfalattal, de nem jön, azt mondták a menhelyen, hogy az a legjobb, ha hagyjuk, majd a saját tempójában halad. Ez rendben is van, de az éjszakák... 01:00kor elő jön és zeng tőle a lakás egészen amíg ki nem világosodik! Folyamatosan nyávog és olyan hangosan, hogy felébreszt mindenkit! A párom rengeteget dolgozik, és van egy 2 évesünk is, aki sokszor amúgy sem alszik jól ->emiatt persze én sem, de mióta itt van ez a macska szinte semmit nem alszunk, kizárni sem lehet a szobából, mert akkor úgy döngeti az ajtót, hogy a szomszéd már átjött szólni miatta. Ez nem mehet így tovább, de nem tudjuk mit tegyünk... járt már valaki így? Mit tanácsoltok? Nem szeretnék tőle megválni, de a párom már gondolkodik rajta. (Egyébként ne egy rosszul tartott, bántalmazott, éheztetett macskát képzeljetek el, jó dolga volt, csak az előző gazdája külföldre költözés miatt megvált tőle.)2020. jan. 23. 04:53
11/16 anonim válasza:
Nekünk állatorvos ajánlotta a feliwayt és nekünk bevált szerencsére. Lehet, hogy nem minden macskánál működik egyformán. Egyébként annyit csinál, hogy olyan feromonokat párologtat a levegőbe, ami a cicákra kellemes, megnyugtató érzéssel hat. Szerintem egy próbát megérhet, hogy kipróbáld.
12/16 anonim válasza:
8-as vagyok, nem kell, hogy visítozós legyen egy kisgyerek, de mikor az én unokahúgom másfél éves volt, a frászt hozta a macskámra azzal, hogy "gyerek", azaz hangosan trappolva szaladt és kiabált a macskámnak, hogy gyere. A macskám csendes élethez van szokva, nekem se gyermekem, se párom nincsen, egész egyszerűen sok volt egy macskának az átlagos, normális kisgyerek viselkedés. Azóta tesóméknak is van két macskájuk, mindkettő tökéletesen tolerálja az unokahúgomat, mert kismacskaként kerültek hozzájuk és megszokták.
13/16 anonim válasza:
Próbáld ki, hogy beraksz neki egy kartondobozt. Elvileg sokkal hamarabb hozzászokik az új helyhez, és akinek van macskája biztos tapasztalhatta, hogy ha a földön van egy papírlap, vagy egy kartonlap szívesen ráfekszik.
14/16 A kérdező kommentje:
Ezt a papírdobozt kipróbáljuk, köszi! :D
Csak hogy a gyerek-témát kilőjjük, a fiamat egyszerűen nem érdekli a cica. Mikor látja, hogy elő bújik, akkor rá mosolyog, de ennyi, nem akar oda menni hozzá, nem gagyog neki. A találkozás is úgy nézett ki, hogy egy-két percig nézte, aztán ment rajzolni, viszonylag sokszor lát cicákat, mert a mamánál 2 is van, de azok se kötik le, nevet mikor megszaglásszák és ennyi. Persze aláírom, tud hangos lenni nagyon is egy gyermek, ahogy az enyém is néha, de 100% hogy nem miatta van ez a bújkálás.
2020. jan. 23. 18:57
15/16 anonim válasza:
Helping a Feral Kitten Become Friendly (Step by Step How-To!)
https://www.youtube.com/watch?v=ST8dlkNGT9I
Annyi biztos igaz belőle, hogy kajával a legkönnyebb hatni rá.
16/16 A kérdező kommentje:
Ismét köszönöm a válaszokat, ma kijött a szekrény mögül magától, és hagyta, hogy simogassam. :)
2020. jan. 24. 11:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!