Macskaszőr. Macskaszőr mindenhol. Mit lehet ellene tenni?
Van egy hosszú szőrű házimacskánk.
A mindennapos fésülés ellenére is mindenhol ott van a szőre. Az ágy macskaszőrből áll, a ruháink tiszta szőrösek, úgy veszem ki a mosógépből is. Akárhová nyúlok, macskaszőr van, sokszor a kajába is belekerül.
Szösztelenítő henger kb hatástalan, kb egy egészet el kell használni, hogy csak a ruhákat leszőrözzük.
Szárítógép.
Napi 4 porszizas.
Legalább 3szor portörlés.
Vizes gumikesztyuvel takarítani a karpitot.
Napi egy hengert el kell használni.
Ma skának csak furminátort venni.
És ha ez mind megvan, rájössz, hogy ugyanúgy minden tiszta macskaszor lesz, és megszokod.
Perzsamacskám van, ráadásul fehér!
- Éjjel-nappal takarítok,
- a ruháimat kénytelen vagyok tisztítóba vinni, mert a mosógép is szőrös
- otthon soha nem vagyok más ruhában, csak az otthoniban, ami ugyebár szőrös
- ha megyek valahova, az utolsó percben veszem fel a fürdőben a "kimenőst" és már lépek is ki az ajtón
- ahogy hazajövök vetkőzöm és ruhavédő zsákban akasztom a cuccot a szekrénybe (a levegő is szőrös)
- a szárítógép jó ötlet, valamiért minden szőrt leszed, (sógornőmnél a kabátomon kipróbálva) ezért most készülök venni.
... és végül: Vagy megpróbálsz a cicával és a minimalizált szőrrel együtt élni, vagy ajándékozd el a cicát, mert akármit csinálsz, ez ezzel jár!
A miénk is fehér...
A fekete szövetkabátomat egy az egyben dobhattam ki, hiába csak akkor vettem fel, mikor elindultam itthonról.
Én is utoljára hagyom az öltözést és nem ülök le, mégis úgy lépek ki a házból, hogy talpig szőrös vagyok. Nem is értem, és azt sem, hogy a fésülés ellenére hogy lehet ennyire szőrös minden.
Ha van rá lehetőség, akkor jelöljetek ki egy szobát, ahová a mancsos nem mehet be. Az legyen az öltöző szoba.
Érdemes lenne bevezetni a heti szintű fürdetést is.
Vagy elfogadod az állat genetikai adottságait vagy odaadod olyannak, aki felfogja, hogy egy macska vedlik.
Plusz E-B-A-vitaminos, jó minőségű táppal lehet még csökkenteni a hullást. Az ilyen áruházi tré tápoktól (whiskas, kitekat, friskies, felix, olcsók) minden cica szőre és maga a macska is hullik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!