Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskatartás kint vagy bent?

Macskatartás kint vagy bent?

Figyelt kérdés
Érdekelne felelősségteljes macska tartók véleménye és tapasztalata. Kinti vagy benti cicátok van-e? Ha benti akkor kijárós vagy csak bent van a házban? Illetve ki melyik mellett van és miért ellenzi akár a bent tartást vagy kijárást? Kinek milyen tapasztalatai vannak ezekkel kapcsolatban?
2020. jan. 6. 13:45
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
87%

Kiskoromban kinti és kinti-benti macskáim voltak. 2 eves volt a legöregebb. Ráadásul egyikkel sem volt meg az a nagy szeretet és kötődés (ezt tapasztalatból írom).

Ráadásul keveset láttam őket,mindig elmászkáltak,pedig kaptak enni.

A kinti életnek vannak veszélyei: a mérgezés,az autók,vagy a random nem normális emberek.

A vadászatból betegséget szedhet össze,de a minimum,hogy gyakorta férges lesz. Más állattal verekedhet (kutya,macska) el is viheti bárki más,megijedhet úgy,hogy világgà szalad.

Mar 1 éve (mióta nagykorú vagyok) bent tartom őket. Hálásak,kezesek,ritkán betegek. Látni,hogy itt boldogabbak,mint régen a kintiek voltak.

De ha hiányozna is nekik a kinti élet,tervezem egy,a házhoz épített zárt kifutó létrehozását. Így lesz a legbiztonságosabb és mégis élvezetes!

2020. jan. 6. 17:20
 12/17 anonim ***** válasza:
34%
Nekem kijárós cicám van.Meg vannak ittragadt kintiek.Szerintem az lenne a legjobb egy cicának,ha kijárós lehetne.De tény,hogy vannak nagyon forgalmas környékek és rosszindulatú szomszédok,ezért megértem,ha valaki inkább nem engedi ki a cicáját.De ez szükséges rossz.Vagyis talán inkább cicafüggő.Van olyan amelyik teljesen jól elvan bent,de olyan is amelyik nem bírná és kint sokkal boldogabb.Egyébként a kijárós cicák is nagyon tudnak kötődni,de még a kintiek is.Az,hogy valaki kiengedi a cicáját nem azt jelenti,hogy semmilyen módón nem törődik vele.
2020. jan. 6. 18:39
 13/17 anonim ***** válasza:
79%
Benti cicáim vannak. Kint születtek annó, faluról hoztuk őket, ( én is falusi vagyok mielőtt..) ahol annyira nem volt értéke a macskáknak. Szeretem biztonságban tudni őket, ivartalanok, és nagyon szeretnek bent lenni. Próbáltam hámmal kivinni őket, menekültek vissza. Játszunk velük, alszunk velük, finom minőségi tápot kapnak. Bele is bolondulnék, ha kimenne valamelyik bolyongani. Plusz törvény írja elő, hogy köteles vagy az háziállatot a telkeden belül tartani, szóval bármilyen hihetetlen, igen, a cicára is vonatkozik. :)
2020. jan. 6. 19:33
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig a telekhatárt nem lépi át, nem az utcán meg a szomszédban csavarog, addig ott tartod, ahol akarod.
2020. jan. 6. 20:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Az én cicám 1 hónapja lett benti, amióta ivartalanítva lett. Előtte sokat eljárkált, verekedett. Sajnos mindkét felől a szomszédban vad kutyák vannak,egyiknél több is olyan tíz körül. Ezért féltettem kint. Most bent van , szobatiszta. Menne ki de szerintem idővel megszokja. Az ablakba szokott beülni és nézelődik, illetve van bent ami lefoglalja, kaparó fa ,játékok.
2020. jan. 6. 21:30
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Benti tartás híve vagyok, mert biztonságosabb.

Az biztos nehezebb hogy kintiről átszoktatni bentire, mert nagyon ragaszkodnak a megszokott kis rendszereikhez, de nem lehetetlen küldetés. Próbálj minél többet játszani vele, hogy levezesd a stresszt amit a változás okoz és hogy lekösd a figyelmét.

Pálcás játék, lézer és macskamentás kispárna nagyon hasznos.

2020. jan. 6. 22:19
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Én is a benti tartás híve vagyok. Falun nőttem fel, az akkori macskáim kintiek voltak. Anyám nem is engedte, hogy bejöjjenek a házba. A nőstény volt az egyetlen, aki 12 évig élt, a fiai közül egy sem érte meg a 2 éves kort. Mind eltűnt, és ma sem tudom mi lett velük,csak sejtem.

Felnőttem városba költöztem. Macskát nem terveztem tartani egészen 43 éves koromig de a lányom rábeszélt. Most van egy lassan 2 éves kandúrom aki az elejétől benti. Nem engedném ki semmiért sem. Így a legbiztonságosabb neki.

2020. jan. 8. 11:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!