Macskatartás kint vagy bent?
Kiskoromban kinti és kinti-benti macskáim voltak. 2 eves volt a legöregebb. Ráadásul egyikkel sem volt meg az a nagy szeretet és kötődés (ezt tapasztalatból írom).
Ráadásul keveset láttam őket,mindig elmászkáltak,pedig kaptak enni.
A kinti életnek vannak veszélyei: a mérgezés,az autók,vagy a random nem normális emberek.
A vadászatból betegséget szedhet össze,de a minimum,hogy gyakorta férges lesz. Más állattal verekedhet (kutya,macska) el is viheti bárki más,megijedhet úgy,hogy világgà szalad.
Mar 1 éve (mióta nagykorú vagyok) bent tartom őket. Hálásak,kezesek,ritkán betegek. Látni,hogy itt boldogabbak,mint régen a kintiek voltak.
De ha hiányozna is nekik a kinti élet,tervezem egy,a házhoz épített zárt kifutó létrehozását. Így lesz a legbiztonságosabb és mégis élvezetes!
Benti tartás híve vagyok, mert biztonságosabb.
Az biztos nehezebb hogy kintiről átszoktatni bentire, mert nagyon ragaszkodnak a megszokott kis rendszereikhez, de nem lehetetlen küldetés. Próbálj minél többet játszani vele, hogy levezesd a stresszt amit a változás okoz és hogy lekösd a figyelmét.
Pálcás játék, lézer és macskamentás kispárna nagyon hasznos.
Én is a benti tartás híve vagyok. Falun nőttem fel, az akkori macskáim kintiek voltak. Anyám nem is engedte, hogy bejöjjenek a házba. A nőstény volt az egyetlen, aki 12 évig élt, a fiai közül egy sem érte meg a 2 éves kort. Mind eltűnt, és ma sem tudom mi lett velük,csak sejtem.
Felnőttem városba költöztem. Macskát nem terveztem tartani egészen 43 éves koromig de a lányom rábeszélt. Most van egy lassan 2 éves kandúrom aki az elejétől benti. Nem engedném ki semmiért sem. Így a legbiztonságosabb neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!