Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macskatartás kint vagy bent?

Macskatartás kint vagy bent?

Figyelt kérdés
Érdekelne felelősségteljes macska tartók véleménye és tapasztalata. Kinti vagy benti cicátok van-e? Ha benti akkor kijárós vagy csak bent van a házban? Illetve ki melyik mellett van és miért ellenzi akár a bent tartást vagy kijárást? Kinek milyen tapasztalatai vannak ezekkel kapcsolatban?
2020. jan. 6. 13:45
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
63%
Függ az adott macska jellemétől, de nekem az a tapasztalatom, hogy nem igazán szeretnek lakásban lenni. Kicsi és ingerszegény környezet nekik. Ha kijáró macska, akkor fontos, hogy biztonságos helyre tudjon kijárni, ne legyen forgalmas út a környéken, mérgek kirakva stb. És mindenképp legyen oltva, ivartalanítva, féregírtózva, kullancs és bolha riasztózva.
2020. jan. 6. 13:59
 2/17 anonim ***** válasza:
84%

Nekünk eredetileg kinti cica volt, mert egy csendes helyen lakunk ahova kevés autó jár. A teraszon volt egy cicaháza, ami magason volt (ez fontos nekik), és télre raktunk be neki melegítő párnát amit éjszakára bekapcsoltunk. Ha kinti cica lesz ilyet mindenféleképpen vegyél neki!

Aztán beteg lett, még ápoltuk benti cica volt és végül kinti-benti cica lett. Amúgy ha jó idő van akkor folyton ki akar menni, szóval nem mi rakjuk ki, hanem magától rohan, szeretnek kint lenni.

2020. jan. 6. 14:07
 3/17 anonim ***** válasza:
77%

Lakóhelyfüggő.

Egy csendes, nyugodt környéken is leselkednek rá veszélyek, de olyankor mégis jobb, ha kinti-benti.

Nálunk, kertvárosban azonban túl veszélyes lenne nekik (egy kinti sem élt 3 évnél tovább - mérgezés, autó, fertőző betegség, ami ellen nincs oltás stb.), ezért nálunk már kizárólag bentiek. Mivel kölyökkoruk óta ezt szokták meg, szerintem jól elvannak vele.

2020. jan. 6. 14:21
 4/17 anonim ***** válasza:
45%
Kijárós macska nincs. El kell dönteni, hogy macskát tartasz normálisan, jogszabályokat betartva és a saját macskád és a szomszédok életét megkímélve... vagy kóbor macskát etetsz.
2020. jan. 6. 14:37
 5/17 anonim ***** válasza:
22%
A jogszabaly kimondja h a macska kinti vagy benti lehet? XDXDXD
2020. jan. 6. 14:59
 6/17 anonim ***** válasza:
75%

Én kertes házas övezetben lakom, 2 benti macskám van.

Viszonylag nagy a forgalom és nagyon sok a kutya, ezért úgy gondoltam, hogy biztonságosabb nekik bent a házban.

Érdekes, hogy sosem vágytak ki, elég nagy a ház, tele mászókával, játékkal és kaparófával.

Én nem szólok bele ki hogy tartja a macskáját, nekem az előző is benti volt és 17 évet élt, ellentétben a szomszédok macskáival, akiket mindig matricára vasaltak az úttesten.

Én nem fogok azon aggódni, hogy visszajönnek-e vagy sem, elütik-e őket, esznek-e mérgezett egeret vagy elkapja-e őket egy kutya...

2020. jan. 6. 15:10
 7/17 anonim ***** válasza:
68%

ez azért függ a környéktől és a macskától is

én nem ellenzem egyiket se, bár szerintem ha csak kinti a cica, akkor pont a legjobb részekről marad le a gazdája, nem lesz meg az a szintű kötődés és max csak hagyja magát megsimogatni

nálunk kinti-benti volt, szinte az egész napot a házban töltötte és este meg kiengedtük (napközben csak 1-2szer ment ki elvégezni a dolgát és jött vissza, egyedül napos időben maradt tovább, hogy a virágoskertben aludjon)

igazából este is aludhatott volna bent, de ő igényelte a kinti létet is

de sose mászkált el nagyon, vagy az udvarunkon volt vagy az egyik szomszédhoz ment át és reggel már mindig az ajtó előtt ülve várta, hogy keljünk már fel és engedjük be (és persze etessük meg) :D

most ősszel halt meg, 16 éves volt és nagyon hiányzik, ilyen aranyos, bújós és okos cicával még életemben nem találkoztam

nekünk ez egy jól működő rendszer volt, de nagyon forgalmas környéken már nem merném ezt megcsinálni, félteném

2020. jan. 6. 15:21
 8/17 anonim ***** válasza:
28%
Nekünk kinti macskáink vannak voltak és lesznek. Nagy kertben mindig tudnak egerészni, még a vakondot is kiszedik a földből, mindent levadasznak. Persze kapnak enni rendesen, szerencsere hajtja a vérük. Beteg egyik sem volt. Nagy hidegekben pedig bekereckednek a pincebe es letelepednek a fakazán köré.
2020. jan. 6. 15:38
 9/17 anonim ***** válasza:
34%

“ bár szerintem ha csak kinti a cica, akkor pont a legjobb részekről marad le a gazdája, nem lesz meg az a szintű kötődés és max csak hagyja magát megsimogatni”

Hát ez nem így van. Az enyém ugye kinti volt, ennek ellenére olyan bújós ölcica lett, hogy olyat ritkán látni. Ez függ a macska személyiségétől, na meg a gazdájától, hogy mennyit foglalkozik vele; egyszerűen ki kell menni hozzá a kertbe, és nem kell akkor se elhanyagolni, ha kinti.

2020. jan. 6. 15:43
 10/17 anonim ***** válasza:
89%
Benti macskám volt, 16 évet élt, ebből 15-öt velem. Kis lakás, nagy erkély, sok játék vele, és nem volt gond. Az első pár évben még kisebb lakás volt, még kisebb erkély, mégis jól érezte magát. Szerintem ez nagyon erősen függ a macska-ember kapcsolattól.
2020. jan. 6. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!