Miért ideges a macskám ha simogatom?
Nem biztos, hogy simogatásra vágyik. Lehet, hogy játszani akar. De az is lehet, hogy csak simán az öledben szeretne feküdni. Pl. nekünk volt ilyen cicánk, odajött, beugrott az ölünkbe, de nem akarta, hogy közben piszkáljuk :) Ha simiztük, akkor odébb ment, ha hagytuk, akkor akár egy óráig is feküdt rajtunk, hozzánk bújva :D
Az is lehet, hogy nem jó helyen simogatod. Van, amelyik nem szereti, ha végigsimítják a testét, csak a fejét, füle tövét, álla alatt szereti.
Ez a kisülés is lehetséges, amit előző írt, nekem amikor eleve ideges, akkor szokott elektromos lenni :) De olyankor érzem, hogy ráz.
Én úgy tapasztaltam, hogy azt kell megfigyelni, hogy hol szereti ha simogatod. Ha nem ott simogatod, ahol szereti, akkor lehet ideges. Pl. az én cicám nem szereti, ha a farka tövénél, a gerincénél vakargatom, de a fejecskéjét, az állát, a nyakát nagyon szereti.
Ha hanyatt fekszik, akkor meg a hasikáját kell :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!