Miért ilyen a macskám? Amikor, simogatom, el kezd kapálózni, és harapni a kezem, hogy szoktassam le?
Már kb 4-5 napja csinálja ezt. :(
Amikor simogatom, akkor, el kezd kapálózni, (Karmolni a kezem) és olyankor a kezemet is harapni akarja, utána, meg a lábamra támad! 4-és fél hónalos cica
VAGY CSAK JÁTSZIK??
Ez neki játék, a vadászat gyakorlása. Minden cica csinálja, de ha nem szoktatod le róla, eldurvulhat a dolog, hiszen azért tűhegyes karmocskákról és fogakról van szó..
Nekem az a módszerem, hogy ha már elkezd sunyítani a fülével, kerekedik a pupillája, nyúl a kezem után, akkor szimplán abbahagyom a simizést, kezem nem mozdul és nem veszek a cicáról tudomást. Másik módszer, hogy ilyenkor játékokat dobálok neki, így inkább arra mozdul rá.
Én azt tudom elmondani, hogy ne szoktasd le... ne kezd el ilyenkor tovább hergelni, mert hugim csinálta azt az én cicámmal, és ő benne ez úgy maradt meg, hogyha nem úgy nyúl hozzá az ember, akkor harap. :D Igaz csak finoman, figyelmeztetően, de akkoris. xD Mondjuk ezt durván simogatás miatt kezdte el ő csinálni, és tesó, nem hagyta békén és ez maradt meg neki. :(
Ha velem csinálta ezt tudtam, hogy mikor játszana, mikor nem esik neki jól. Ezt neked kell felismerned, ha azért csinálja, mert nem jó neki, akkor hagyd abba, ha látod a szemén, hogy játszani szeretne, hergelheted tovább, de talán jobb valami játékot bevonni a kezed helyett, hogy ne az rögzüljön benne, mondjuk ha jól felismered a helyzetet, nem hinném, hogy ez a veszély fenyegetne. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!