Beteg a cicám, helyre johet?
Pedig sokkal szebb tőlle a szeme ezért hittem azt hogy jót teszek vele 🙁 meg sokan is tanácsolták 😕 de akkor nagy hibát követtem el vele.
Állítólag jönni fog csak 6 után érünk haza mindd ketten. Remélem bele férünk majd még az időbe. Úgy aggódom.
Egyébként rendesen eszik, nagyon jó kedve van mindezek mellett
A kamilla szárít, ne használd!!!
Nem szabad tapasztalat nélkül gyógyítgatni!
Talált cicánál pedig mindig első dolog, hogy orvoshoz viszitek. Első körben chipet keres, aztán - ha tényleg kóbor - alapos átvizsgálás, oltások, ivartalanításhoz időpont egyeztetés (hogy ne legyen több szenvedő beteg kiscica az út szélén, látod milyen állapotban van szegény)
Ne hívjátok a dokit, hanem inkább ti vigyétek el állatorvoshoz (állatkórház a legjobb) az sokkal jobb a cicának. Felszerelt rendelőben jól meg tudja vizsgálni.
Hazafelé menet vásároljatok egy szállítódobozt, bele pedig kicsi plédet/takarót, hogy menet közben ne érje huzat (főleg ha tömegközlekedéssel viszitek)
Ezt a kamillás baromságot el kéne felejteni - nem csak ràd értve, itt is sokszor ajánlgatják egymásnak az emberek. Macskanáthás kiscica meg is vakulhat tőle.
Neked jó tanács a jövőre nézve: talált állattal azonnal az orvosnál kezdünk, akkor is, ha látszólag nincs baja. :) Akkor elkerülhető a mostani kétségbeesés. Esetetekben fontos, hogy mindenképp lássa a doki, kezelés nélkül komoly szövődményei lehetnek, hiszen ki tudja, mióta volt már beteg, mielőtt befogadtátok.
Antibiotikumos kezelést fog kapni és valószínűleg olyan szert, amivel a szemét kezelheted, hogy rendbejöjjön. Feltéve, ha tényleg macskanátha.
Ha meggyógyult, érdemes lesz beoltatni is - benti cica esetén kombinált oltás, kinti cica esetén leukózis és veszettség ellen is.
Koszonom szepen a valaszaitokat!
Remelem kihuzza estig es jobban lesz. Megirom majd hogy mit mondott a doki.
Egyebkent alltalaban mennyibe kerul igy egy vizsgalat? Nem voltam meg ilyen helyzetben igy nem tudom. Csak hogy megis mire szamitsak arban
Igen. Mindenki azt mondja ne kamillazd a szemét, pedig az én macskám is így jött helyre. Azért a kamilla szarit, de van gyulladáscsökkentő hatása is.
Nyilván nem ettől fog meggyógyulni a cicád. De azért annyira nem káros.
Kapa dokitol gyógyszert majd helyre jön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!