Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért zabálnak bele mindenbe...

Miért zabálnak bele mindenbe a macskák?

Figyelt kérdés

Van két macskánk. Jó minőségű tápot esznek, mindig van előttük mégis mindenbe belezabálnak.

Nem lehet elől hagynia semmi, mert másznak fel a pultra, a gáztűzhelyre, eszik a főtt kaját, az üres zsemlét, a péksüteményeket, akár sós, akár édes, az üres kifőtt tésztát, kukáznak, szedik ki belőle a 3 napos száraz zsemlét.

Van, hogy előbb esznek a főtt kajából, mint mi. Múltkor ki is dobtam egy az egyben az egészet.

A mosogatóban nyalogatják a tányérokat.

Szoktak húst is kapni, néha alutasakost. Ilyenkor követelőznek, van, hogy 2 napig nem esznek tápot, mert a húst várják. Mindig nem ehetnek azt sem.

Kezdek belefáradni ebbe, minden napos a dolog. Mit tehetnék ellene?

2019. nov. 24. 10:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
2%
Ne haragudj de ezek a macskák nincsenek megnevelve. Kb olyanok mintha az utcáról lettek volna beeresztve és tombolnak. A macskát ugyanúgy lehet tanítani mint a kutyát, az hétszentség h sokkal sumákabbak, de lehet. Én pakolok mindent el, nem marad szem előtt kaja. A mosogatóba ha maradnak edények le szoktam fújni antibaci spray el, az elveszi a szagot, na meg számukra így nem ínycsiklandó. A másik h használok vizi spriccet, ha rajtakapom h tilosban jár, grabancát elkapom és jól befújkálom a pofáját. Ha a tetejébe még el is szalad előlem duplán kap. Nyilván nem vagy otthon, felmennek, ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni, de az h ott vagy, a szemed előtt ez megy az kicsit durva. Ha többszöri rászólás után is rosszak, akkor van h a seggükre is rácsapok. Tudják mi a rend, nem igazán haragszanak meg érte, utána ugyanúgy jönnek, de tudják merre hány méter. Én úgy látom a macskáid jól a fejedre nőttek! Próbáld elkezdeni nevelni őket!
2019. nov. 25. 16:13
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
#11-es Magadat cáfolod! Mindent elpakolsz, spricceled, ráadásul vered is őket, tehát akkor te sem tudtad megnevelni.
2019. nov. 25. 16:26
 13/17 anonim ***** válasza:
25%

Nekem a csúcs az volt, amikor a legújabb cicánk felmászott a polcra és lerángatta a zacskóban tárolt kenyeret, zsemlét, kiszaggatta a zacskót, és megrágcsálta a tartalmát :) A többi macskánk sosem csinált ilyet.

Én mindent elpakolok, lefedek akkor is, ha csak fél percre megyek ki a konyhából. A kenyérféléket már szekrényben tartom, a spájzba nem mehetnek be. Az asztalra ugrálásért eleinte kaptak a fenekükre, most már elég mérgesen rájuk szólni. 4 cicám van, 3 elég "illemtudó", az új cica is lassan megtanulja, mit szabad és mit nem, de ő a legpofátlanabb mind közül :) Van, hogy eszek valamit és az ölembe ül, aztán próbálna beleenni a tányéromba :)

Az, hogy a mosogatóhoz néha feljárnak inni, nyalakodni, nem zavar annyira, de persze ilyenkor is rájuk szólok. A szemetest nem tudják kinyitni, pedálos.

Jól vannak táplálva, nevelés is megvan, így már csak nagyon ritkán fordul elő, hogy olyat esznek, ami nem az övék.

2019. nov. 26. 09:10
 14/17 anonim ***** válasza:
74%
11-es, sokat ér az agresszív nevelésed, ha ennek ellenére is tilosban járnak! :)
2019. nov. 26. 10:24
 15/17 A kérdező kommentje:
Az előbb ettek egy csomó csirkeszívet, nem telt el negyed óra, már mentek kikukázni a véres papírt, amin volt a csirkeszív meg a száraz zsemlét. Erről ennyit...
2019. dec. 6. 14:20
 16/17 anonim ***** válasza:
47%
Az enyém soha nem eszik bele semmibe, nem érdekli.
2019. dec. 28. 11:38
 17/17 A kérdező kommentje:
Az enyém most a napokban kibontatta a habcsókot és azt ette...
2019. dec. 31. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!