Miért zabálnak bele mindenbe a macskák?
Van két macskánk. Jó minőségű tápot esznek, mindig van előttük mégis mindenbe belezabálnak.
Nem lehet elől hagynia semmi, mert másznak fel a pultra, a gáztűzhelyre, eszik a főtt kaját, az üres zsemlét, a péksüteményeket, akár sós, akár édes, az üres kifőtt tésztát, kukáznak, szedik ki belőle a 3 napos száraz zsemlét.
Van, hogy előbb esznek a főtt kajából, mint mi. Múltkor ki is dobtam egy az egyben az egészet.
A mosogatóban nyalogatják a tányérokat.
Szoktak húst is kapni, néha alutasakost. Ilyenkor követelőznek, van, hogy 2 napig nem esznek tápot, mert a húst várják. Mindig nem ehetnek azt sem.
Kezdek belefáradni ebbe, minden napos a dolog. Mit tehetnék ellene?
Nekem a csúcs az volt, amikor a legújabb cicánk felmászott a polcra és lerángatta a zacskóban tárolt kenyeret, zsemlét, kiszaggatta a zacskót, és megrágcsálta a tartalmát :) A többi macskánk sosem csinált ilyet.
Én mindent elpakolok, lefedek akkor is, ha csak fél percre megyek ki a konyhából. A kenyérféléket már szekrényben tartom, a spájzba nem mehetnek be. Az asztalra ugrálásért eleinte kaptak a fenekükre, most már elég mérgesen rájuk szólni. 4 cicám van, 3 elég "illemtudó", az új cica is lassan megtanulja, mit szabad és mit nem, de ő a legpofátlanabb mind közül :) Van, hogy eszek valamit és az ölembe ül, aztán próbálna beleenni a tányéromba :)
Az, hogy a mosogatóhoz néha feljárnak inni, nyalakodni, nem zavar annyira, de persze ilyenkor is rájuk szólok. A szemetest nem tudják kinyitni, pedálos.
Jól vannak táplálva, nevelés is megvan, így már csak nagyon ritkán fordul elő, hogy olyat esznek, ami nem az övék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!