Pofátlan, asztalra felmászó, mindenbe belekotnyeleskedő macskával mit lehet csinálni?
Azon kívül,hogy nemigen hagyok semmit sem elől, ha rajtakapom akkor mit csináljak vele?Tanul belőle?
Mert még ilyen macskám nem volt, amik eddig voltak azok csak néztek,nyávogtak, esetleg az első lábukkal nyúlkáltak az elérni kívánt ennivalóért, de nem igen vették el.
Nem tudom, honnan szereztél eddig ilyen illemtudó macskákat, nekünk eddig az összes felmászott az asztalra és próbálkozott mindig. Ha felmászik az asztalra, és észreveszem, akkor meg szoktam fogni és ledobom (persze úgy, hogy ne törje össze magát). Javasolni szokák még a vízipisztoly használatát, hogy a macska ne tudja, hogy ott vagy, akkor se menjen fel az asztalra, ha egyedül van.
Abrosz leráncigálása ellen csapdát kell építeni: kívánatos, lelógó textildarabokat tenni az asztal szélére, és mikor a macskra levadássza, lerántja, akkor rántson le vele valami zajosan leeső dolgot (pl. fedő). Pár ilyen alkalom után állítólag elmegy a kedve az abroszcibálástól.
Sokat segit, ha mindig van elotte száraztáp, igy nem azert csinalja, mert ehes.
Es ha ez megvan, akkor a vizipisztoly ami megoldas lehet.
Hát.. Az én válaszom nem lesz túl népszerű, de mindegy, 21 éve vannak macskáim és mindig bevált...
Minden kiscica felmegy az asztalra. Amint meglátod lelököd onnan egyetlen mozdulattal, hangos siccel, mérges kiabálással. Ha a kajába akar belenyúlni rákoppintasz a fejére.
Két alkalom után soha többé nem próbálkozik.
A macskák is különböző természetűek, ahogy mi, emberek is. Vannak kotnyeles és nyugis cicák, ezen felül számít a nevelés is.
Nekem eddig két cicám volt (van), egyik sem lett konyhapultra ugrálós. Az első (sajnos, már elhunyt) kezdetektől nem csinálta, a mostani hozzám kerülésekor egyszer ugrott fel a konyhapultra és a mosogatótálcába. Lezavartam finoman (nem nyúltam hozzá, csak jeleztem!), azóta meg sem próbálta.
A korábbi válaszok hasznosak, érdemes megpróbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!