Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Szerinted mennyire elfogadható...

Szerinted mennyire elfogadható egy középkorú, de félrenevelt és rosszindulatú háziállat elaltatása?

Figyelt kérdés

Van egy macska, gonosz, rosszindulatú, szándékosan károkat okoz. Nem lehet simogatni, nem lehet ölbe venni, nem lehet fegyelmezni.

nem beteg, meg nem öreg.

de teljesen kibírhatatlan.

Elviselhetetlen.

Menhelyre minek beadni?

Úgyse fogja senki adoptálni, mert rossz természetű.

Lepasszolni másnak? legfeljebb az ellenségemnek!

Egy mód maradt az elaltatás.

Vélemény?

2019. nov. 10. 20:48
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Cujo alapból ilyen volt

[link]

[link]

Szóval nem volt ő gonosz :)

Itt is a gazdái voltak a hibásak, mert nem oltották be.

A macska sem magától "gonosz", egy csepp rosszindulat sincs benne. Csupán rossz tapasztalatai vannak, és azoknak megfelelően reagál.

Ahogy te sem viszel egy csokor virágot annak, aki kirúgta a fogaidat :) A macska is ilyesmi, csak ő sokkal szimplábban gondolkozik.

(például képes egy kalap alá venni minden embert, mert csak a rossz oldalukat látja, gondolom te sem a megfelelő türelemmel és fokozatossággal próbálkoztál nála)

2019. nov. 11. 11:44
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

"Az előbb egy pillanatig tényleg azt hitte, hogy a kutya leharapja Tad fejét"

Itt a kissrác szimplán megbotlott és elesett, a kutya odasietett és finoman felsegítette. A szülők csupán a mérete miatt ijedtek meg, de hamar látták, hogy jószívű kutya.

(Imádom King-et, szóval védem a kutyáját :D)

2019. nov. 11. 11:46
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

2 macskám van, az egyik igazi k.csög, de eszembe nem jutna elajándékozni sem, nem hogy elaltatni.

Egyébként valószínűleg te vagy a hibás, mert ha a macska félreszarik, akkor vagy szervi baja van vagy simán lelki. Alapvetően tiszta állat, oda szarik, ahol el tudja kaparni. Ha nem így tesz, akkor annak oka van es nem fog rosszindulatból beleszarni a tepsidbe.

Ha ennyit sem tudsz a macskatartásról, akkor nem értem minek kellett neked macska. A másik is ugyanilyen "hülye" lesz nálad, mert nem tudod kezelni megfelelően a helyzeteket.

2019. nov. 11. 13:27
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Vannak nehezebb természetű macskák, akik nem valók bárkinek. Szeretettel, hozzáértéssel azért ki lehet belőlük hozni a jobbik énjüket, de ez munkával jár.

Nekem szerencsére egy tündéri cicám van, azt sem tudja, mi az a rosszalkodás, egy-két apróbb "baleset" persze így is előfordul.

Pl. az ölemből hirtelen ötlettől vezérelve felugrott az asztalra, rá a laptopom lejtős billentyűzetére, amin persze megcsúszott. A macsek leesett, az egér "elszaladt", a tálca felcsúszott vízszintesből függőlegesbe, a megnyitott oldalak eltűntek..:) Nem mondom, hogy nem káromkodtam egy kicsit, de miután a gépen sikerült visszaállítani az eredeti állapotokat, megölelgettem a cicát, nehogy rossz emlékek maradjanak benne. Mert persze imádom!

2019. nov. 11. 15:56
 25/27 anonim ***** válasza:
#24 Balesetek mindig vannak. Az én cicám is folyton rásétál a billentyűzetre és elnyomkod dolgokat. De szándékosan csak figyelemfelkeltésből lök le dolgokat. Rájött hogy ha rosszalkodik akkor figyelünk rá, így azzal kelt minden reggel hogy megpróbál lelökni dolgokat az éjjeliszekrényről pl telefont. Ami törékeny azt nem szabad kint hagyni. Virágot egyszer borított le, de az baleset volt. A dolgát pedig csak az alomba végzi amit naponta takarítok.
2019. nov. 13. 18:49
 26/27 anonim ***** válasza:
Nekem most tényleg nagyon jó cicáim vannak azt leszámitva, hogy az egyiktől kajálni sem lehet, mert felmegy mindig az asztalra ha eszek valamit. Nagyon idegesítő és akkor haragszom is rá, de ez hamar elmúlik és csak sajnálni tudom szegény cicát. Volt egy nagyon vad és karmolós cicám is akihez hozzá sem lehetett érni, de tudtam, hogy ő nem hibás ezért, mert ennek is oka van és sajnáltam öt is, hogy ilyen, mert ez neki sem volt jó. Ettől függetlenül szerettem öt olyannak amilyen volt. A mostani cicáim is csinálnak olyat ami tényleg kiakaszt néha például eltőrnek vagy szétszednek valamit, de próbálom megérteni őket is, mert nem akarattal csinálnak nekem rosszat csak történnek balesetek is. A cicák nem tudnak rosszak lenni, mert azt sem tudják mit jelent rossznak lenni. Vannak nehezebb természetű cicák akiket még meg tudsz nevelni ha akarsz, de persze több, kevesebb sikerrel. Persze ettől függetlenül ők is szerethetőek. Mit szólnál ahhoz ha téged valami miatt selejteztek volna a szüleid? Ez pont így van egy cicával is. Ha nem kell neked az a cica akkor ajándékozd el egy olyan valakinek akinek több türelme van és jobban meg tudja nevelni azt a cicát, de az altatás az tényleg egy gonosz dolog lenne tőled! Amugy meg tényleg nem kell neked másik cica, mert ha az is ilyen lenne akkor azt is elaltatnád aztán jöhet a következő cica? Inkább hagyd ezt az egész macska tartást, mert tényleg nem neked való...!
2019. nov. 15. 15:34
 27/27 anonim ***** válasza:
57%
hozzáértők válaszát várnám hogy tényleg létezik ilyen hogy egy macsek direkt gonosz úgymond, mint a leírtak alapján, vagy ez csak emberi rögeszme felruházni ilyen tulajdonsággal egy állatot?
2019. nov. 24. 20:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!