Szerinted mennyire elfogadható egy középkorú, de félrenevelt és rosszindulatú háziállat elaltatása?
Van egy macska, gonosz, rosszindulatú, szándékosan károkat okoz. Nem lehet simogatni, nem lehet ölbe venni, nem lehet fegyelmezni.
nem beteg, meg nem öreg.
de teljesen kibírhatatlan.
Elviselhetetlen.
Menhelyre minek beadni?
Úgyse fogja senki adoptálni, mert rossz természetű.
Lepasszolni másnak? legfeljebb az ellenségemnek!
Egy mód maradt az elaltatás.
Vélemény?
Cujo alapból ilyen volt
Szóval nem volt ő gonosz :)
Itt is a gazdái voltak a hibásak, mert nem oltották be.
A macska sem magától "gonosz", egy csepp rosszindulat sincs benne. Csupán rossz tapasztalatai vannak, és azoknak megfelelően reagál.
Ahogy te sem viszel egy csokor virágot annak, aki kirúgta a fogaidat :) A macska is ilyesmi, csak ő sokkal szimplábban gondolkozik.
(például képes egy kalap alá venni minden embert, mert csak a rossz oldalukat látja, gondolom te sem a megfelelő türelemmel és fokozatossággal próbálkoztál nála)
"Az előbb egy pillanatig tényleg azt hitte, hogy a kutya leharapja Tad fejét"
Itt a kissrác szimplán megbotlott és elesett, a kutya odasietett és finoman felsegítette. A szülők csupán a mérete miatt ijedtek meg, de hamar látták, hogy jószívű kutya.
(Imádom King-et, szóval védem a kutyáját :D)
2 macskám van, az egyik igazi k.csög, de eszembe nem jutna elajándékozni sem, nem hogy elaltatni.
Egyébként valószínűleg te vagy a hibás, mert ha a macska félreszarik, akkor vagy szervi baja van vagy simán lelki. Alapvetően tiszta állat, oda szarik, ahol el tudja kaparni. Ha nem így tesz, akkor annak oka van es nem fog rosszindulatból beleszarni a tepsidbe.
Ha ennyit sem tudsz a macskatartásról, akkor nem értem minek kellett neked macska. A másik is ugyanilyen "hülye" lesz nálad, mert nem tudod kezelni megfelelően a helyzeteket.
Vannak nehezebb természetű macskák, akik nem valók bárkinek. Szeretettel, hozzáértéssel azért ki lehet belőlük hozni a jobbik énjüket, de ez munkával jár.
Nekem szerencsére egy tündéri cicám van, azt sem tudja, mi az a rosszalkodás, egy-két apróbb "baleset" persze így is előfordul.
Pl. az ölemből hirtelen ötlettől vezérelve felugrott az asztalra, rá a laptopom lejtős billentyűzetére, amin persze megcsúszott. A macsek leesett, az egér "elszaladt", a tálca felcsúszott vízszintesből függőlegesbe, a megnyitott oldalak eltűntek..:) Nem mondom, hogy nem káromkodtam egy kicsit, de miután a gépen sikerült visszaállítani az eredeti állapotokat, megölelgettem a cicát, nehogy rossz emlékek maradjanak benne. Mert persze imádom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!