Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mégis mennyire normális, hogy...

Mégis mennyire normális, hogy az 5 hónapos macskám még mindig igényli a kamucumit?

Figyelt kérdés

Kóbor macska ideszült hozzánk. 5 kismacskából az egyik lényegesen kisebb volt a testvéreinél. Ki is túrták folyton, alig jutott cicihez, az anyja meg az élet törvényei szerint(küzdj vagy meghalsz) nem foglalkozott vele. Egy hétig óránként helyet csináltam neki és oda pakolásztam a cumihoz, de nagyon nemigen akart enni vagy nem tudott. Egy hét után meguntam, elkezdtem fecskendőből etetni tápszerrel, de az is csak úgy ahogy ment, mivel nem szívta, nekem kellett apránként adagolni, így is fele mellé ment, mert alig nyelte. Szóval elég nyamvadtka volt szegény, nálunk is maradt nehogy kirakják szegényt, mert tuti nem élné túl ilyen remek életösztönnel. Szóval azóta már 5 hónapos és még mindig napi 2x(reggel ébreszt, este nem hagy aludni, amíg nem kap) kéri a kamucumit (fecskendőt), hogy cumiztassam.

Bocsi a regényért, de tudnotok kell az előzményt, hogy talán azért kattant rá, mert érzi, hogy a fecskendő tartotta őt életben? De akkor is ennyi idősen ez normális? Fiú cica, immár szó szerint is töketlen:D

2019. szept. 30. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha követed az "élet törvényeit", akkor 6 hetes kora körül elkezded szépen leválasztani, ahogy az anyja is tette volna. Dobd ki a fecskendőt. Gondolom már régen szilárdat eszik, egyszerűen csak nem kell többet cumiztatni. Az anyja is elhajtja a kicsiket ha már túl nagyok hozzá.
2019. szept. 30. 13:51
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem nagyon, de előfordul. Az anyukája már rég nem tetszését fejezné ki, és otthagyná, ha próbálkozik.

Olyat is olvastam, hogy már a következő alom megszületett, és az újszülöttekkel együtt szopnak a nagyok..

2019. szept. 30. 13:57
 3/10 A kérdező kommentje:
Olyat én is, hogy fél éves kölykeit szoptatta az anyja. De az más. Ez egy fecskendő. Egy tárgy. Igaz, engem szokott dagasztani közben, de akkor is.
2019. szept. 30. 16:34
 4/10 A kérdező kommentje:

Próbálom leválasztani, eszik mindent, de sajnos nagyon igényli ezt.

Lehet egy macska cumifüggő?

2019. szept. 30. 16:37
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy "nagyon igényli"? Nem igazán értem. Ez olyasmi lehet mint amikor a nénike felhizlalja a kutyáját mert nem tud következetes lenni és mert "szegény hát még éhes"?

Ne cumiztasd. Ennyi. Hisztizik? Majd abbahagyja. Pár nap eltelik és el is felejti a fecskendőt.

2019. szept. 30. 16:49
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Téged dagaszt, és követeli a tápszert, mert te vagy az anyukája. Gondolom hülyén néznél ki a szekrény tetején ülve, hogy ne érjen el, cicamama fölmenne. Adjál neki tálkából átmenetként, vagy hagyd abba egyszerűen.
2019. szept. 30. 17:02
 7/10 A kérdező kommentje:

Tálból nem iszik tejet, semmi tejterméket se eszik meg.

Majd leszoktatom. De gond ez? Normális dolog ez?

2019. szept. 30. 19:04
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem a macskával semmi gond, ezt magyaráztuk. Az anyja már nem engedné neki, és leszokott volna róla. Gyereket is lehet szoptatni egy éves koráig, de van aki több évig is akár megteszi.
2019. szept. 30. 19:19
 9/10 anonim ***** válasza:

Nem normális, ez szerintem lejön a többi kommentből is. Normális esetben már régen leszokott volna a cumizásról, csakis azért nem tette még meg, mert nem szoktattad le róla.

Hogy baj e, az csak tőled függ, mindenesetre nem egészséges.

2019. szept. 30. 19:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát, rajtad áll, hogy mikor szoktatod le róla, vagy esetleg megvárod, amíg magától abbahagyja (kérdés, hogy abbahagyja-e egyáltalán). Neki nyilván ez a boldogság maga, mivel az anyukája nem foglalkozott vele, és te meg a cumi pótoltátok ezt a hiányt.

Nekünk volt egy kiscicánk, aki miután hozzánk került, a másik, felnőtt kandúr (!) cicánkon "cumizott" elég sokáig, az meg hagyta, sőt meg is mosdatta közben, afféle pótmamája volt :) Végül kb. 1 éves korában szokott le róla, magától.

2019. okt. 2. 10:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!