Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mitől hányhat viszonylag...

Mitől hányhat viszonylag sokat a macskám? Mennyire normális ez?

Figyelt kérdés

Ketten vannak, ivartalanított, benti házimacskák...

Minőségi tápot kapnak, a kisebb, rövidszőrüt elég gyakran látom hányni, ilyen heti háromszor.

A nagyobbiknak sajnos az intézkedések ellenére nagyon hullik a szőre, pedig fésülöm, és kap lazacolajat... A kisebb sajnos van, hogy megeszi a nagyobb lehullott szőrét, a jelenlétemben már nem csinálja, illetve sokat sepregetek, de amikor nem vagyok itt (három műszakban dolgozom és néha 12 órázom), akkor szerintem továbbra is eszi...

Éppen ezért, mert nem vagyok mindig itthon, sajnos azt sem tudom hogy pontosan mennyit hányik, mert sajnos azt is van, hogy megeszik...

Amúgy a macska jól néz ki, eszik, iszik és nagyon játékos is...

Csak nem tudom, hogy mitől hányhat...

Amikre gondolok:

Szőrtől: bár a hányásában nem igazán van szőr...

Táptól: Már több prémium tápot próbáltunk, de a probléma mindíg maradt... Olyanokat ettek mint Royal Canin, Leonardo, Acana és most pedig Orijen, a kecskéset...

Valamint a széklete teljesen rendben van.

Játéktól, verekedéstől: Nos, arra is gondoltam hogy szimplán megnyomódik a hasa, amikor a másikkal kicsit durvábban játszanak, de ezzel nem tudom mit kellene csinálni...

2019. szept. 19. 21:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha változás van a hányadék mennyiségében vagy a látványában (pl.ha habos a teteje), akkor mindenképpen vidd orvoshoz. Egyébként óriási eltérések lehetnek, vannak hányós és alig hányós cicák. Az enyémek is nagyon gyakran okádnak, jó sok vizsgálatot elvégeztettem rajtuk emiatt, de az állatorvos szerint csak egyszerűen érzékeny a gyomruk. Ilyen is van.
2019. szept. 19. 22:22
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Szőroldó pasztát használtok? Ha nem, akkor azt próbáld meg neki rendszeresen! Lehet, hogy tényleg a szőr ingerli a gyomrát, csak nem tudja mindig kihányni. Nekem is elég hányós az egyik, egyszer még hányáscsillapítót is kapott az állatorvosnál, de egyébként semmi baja.
2019. szept. 20. 08:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A lánycicám nekem is hányós, múltkor voltam vele orvosnál ,de különösebb okot nem talált. Egy ideig keverve kapott a rendes tápjával Royal Canin érzékeny gyomorra való tápot, attól mérséklődött. Szőroldó pasztát ajánlotta nekem az orvos, de sajnos azt nem eszi meg.
2019. szept. 20. 09:08
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok másra gondolni csak a szőrre ami irritálja és lehet nem tud megszabadúlni tőle vagy egyszerűen érzékeny a gyomra. Mástól nem hiszem. Azért kérdezz rá egy orvosnál. Vannak érzékeny cicák. Az enyém az egyik néha még hányik, a másik szinte soha. Ugyanazt eszi mindkettő és egészségesek. Párszor látok szőrt a hanyásában. A múltkor sokáig kínozta míg végűl egy ujjnyi szőrt hányt, aztán adtam szőroldó pasztát is neki és nem vólt baj azóta. Jó hogy sikerűlt megszabadúlnia tőle mert okozhatott vólna bélelzáródást a rengeteg szőr. Adj neki cicafüvet vagy szőroldó pasztát hátha segít és figyelj hogy hányik e szőrt.
2019. szept. 20. 23:12
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat...

Jelenleg nem adok nekik szőroldót, mert a tápon az szerepel, hogy az is oldja...

De akkor majd adok.

Egyszer régebben adtam nekik fűtablettát, de attól mindketten zöldet hánytak és sokat.

Ez a szer például jó lenne?

[link]

Vagy milyet vegyek?

2019. szept. 21. 01:02
 6/9 anonim ***** válasza:
4es vagyok. Ószintén nem tudom melyik szer a legjobb. Kérdez rá esetleg orvosnál. Én egy állatklinikán vettem nekik olyan kis tubusban mint pl. a fogkrém, az állaga is hasonló. Elvileg olyan az íze, hogy megeszik. A kandúr cicám szereti is és megeszi magától de a lánycicámba bele kell erőltetni. Amúgy az illata olyan cicakajához hasonló, nem rossz. Cica válogatja, hogy szereti vagy sem.
2019. szept. 21. 22:47
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Mi ilyet használunk, és teljesen bevált:

[link]

2019. szept. 22. 06:54
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a Laxativ pasztát ajánlom: [link]
2019. szept. 23. 08:31
 9/9 anonim ***** válasza:
49%
Túl van zabáltatva. Adjál neki sűrűbben de keveset és száraz tápot is.
2019. szept. 26. 03:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!