Mennyi ivás normális a macskáknál?
Az átlag gazdi azon aggódik, hogy túl keveset iszik a cicája, erről neten is rengeteg cikket találtam.
Én viszont azért aggódom, hogy túl sokat iszik, sokszor percekig gubbaszt a tál fölött, és elég sűrűn.
Tudom, hogy a sok ivás is jelezhet gondot, de mennyi az annyi? Egyértelműen jóval többet iszik, mint a másik cicánk, de kilóra is kétszer annyi, szóval nem tudom, meddig normális.
Az enyém 2 évesen teljesen abbahagyta a vízivást. Soha felé sem megy.
Szóval reggel 1 dl macskatejet adok, este meg egy 85grammos alutasakos kaját. Fő elesége a táp, de ezek kellenek mellé mert szó szerint kiszáradna.
4, Tisztában vagyok vele, vesebetegség és cukorbetegség a legfőbb problémák, amiket jelezhet. De még mindig ott tartok, hogy nem tudom, mennyi a "sok", mert érdemleges válasz nemigen érkezett. :)
Nedveset is kapnak, víz is van kint a lakás több pontján, szóval nálunk azzal egyértelműen nincs gond, hogy vajon elég e...
Nyilván nem azt vártam, hogy az én macskámat fejtse meg valaki làtatlanban, arra voltam kíváncsi, hogy egy átlagos esetben és/vagy másoknál mennyi számít normálisnak.
Az "én macskám túl keveset iszik de adok neki nedveset" típusú válaszok jelen esetben szerintem nem relevánsak.
Mert nem lehet még átlagos szinten sem megmondani, hogy mennyi az annyi, nincs ilyen. Tök egyedfüggő. De tényleg mit vársz? Hogy kinek hány millilitert iszik a macskája?
Még lefetyelés számból se lehet megmondani. Lehet, hogy más macskája 3 lefetyeléssel annyit vesz magához, mint a tied 8-cal.
Vidd el dokihoz, ha ennyire aggódsz és neki próbáld meg elmagyarázni, hogy szerinted mi a sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!