Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mennyi ivás normális a macskák...

Mennyi ivás normális a macskáknál?

Figyelt kérdés

Az átlag gazdi azon aggódik, hogy túl keveset iszik a cicája, erről neten is rengeteg cikket találtam.

Én viszont azért aggódom, hogy túl sokat iszik, sokszor percekig gubbaszt a tál fölött, és elég sűrűn.

Tudom, hogy a sok ivás is jelezhet gondot, de mennyi az annyi? Egyértelműen jóval többet iszik, mint a másik cicánk, de kilóra is kétszer annyi, szóval nem tudom, meddig normális.

2019. szept. 28. 11:19
 1/9 anonim ***** válasza:
52%
Mi adunk nedves tápot a cicainknak, h eleg legyen. Szerintem túl sokat nem tud inni, pont elég az. 🙂
2019. szept. 28. 11:39
 2/9 anonim ***** válasza:
14%
Ha naponta iszik sört vagy bort, az már alkesz.
2019. szept. 28. 11:58
 3/9 anonim ***** válasza:
52%
Az enyémek vegyesen esznek szárazat és nedveset. Kizárólag nyáron isznak, télen egyáltalán nem. Nekem ez is aggasztó, de azt mondják, hogy ez elég.
2019. szept. 28. 12:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Pontos mennyiséget nem tudok mondani, de ha nagyon sokat iszik, az utalhat vesebetegségre, érdemes lenne kivizsgáltatni.
2019. szept. 28. 12:14
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

Az enyém 2 évesen teljesen abbahagyta a vízivást. Soha felé sem megy.

Szóval reggel 1 dl macskatejet adok, este meg egy 85grammos alutasakos kaját. Fő elesége a táp, de ezek kellenek mellé mert szó szerint kiszáradna.

2019. szept. 28. 14:02
 6/9 A kérdező kommentje:

4, Tisztában vagyok vele, vesebetegség és cukorbetegség a legfőbb problémák, amiket jelezhet. De még mindig ott tartok, hogy nem tudom, mennyi a "sok", mert érdemleges válasz nemigen érkezett. :)

Nedveset is kapnak, víz is van kint a lakás több pontján, szóval nálunk azzal egyértelműen nincs gond, hogy vajon elég e...

2019. szept. 28. 19:13
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem fogja tudni megmondani, hogy a te macskád esetében, hogy mennyi a sok. Mit vársz? Vidd el dokihoz, mondd el neki, hogy aggódsz, és vizsgáltasd ki! Ennyire egyszerű. Esetleg szerezz be egy kisebb mérőtálat (vagy csinálj te egyet) és abba tegyél ki neki vizet, így le tudod mérni, hogy mennyi az annyi kb, és az eredménnyel tudsz menni a dokihoz.
2019. szept. 30. 12:04
 8/9 A kérdező kommentje:

Nyilván nem azt vártam, hogy az én macskámat fejtse meg valaki làtatlanban, arra voltam kíváncsi, hogy egy átlagos esetben és/vagy másoknál mennyi számít normálisnak.

Az "én macskám túl keveset iszik de adok neki nedveset" típusú válaszok jelen esetben szerintem nem relevánsak.

2019. szept. 30. 12:49
 9/9 anonim ***** válasza:

Mert nem lehet még átlagos szinten sem megmondani, hogy mennyi az annyi, nincs ilyen. Tök egyedfüggő. De tényleg mit vársz? Hogy kinek hány millilitert iszik a macskája?

Még lefetyelés számból se lehet megmondani. Lehet, hogy más macskája 3 lefetyeléssel annyit vesz magához, mint a tied 8-cal.

Vidd el dokihoz, ha ennyire aggódsz és neki próbáld meg elmagyarázni, hogy szerinted mi a sok.

2019. szept. 30. 14:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!