Royal Canin vs. Leonardo?
Ivartalanított, benti macskáknak kéne, és ezek között vacilálok:
Royal: [link]
Leo: [link]
Az oldalon valamiért nem írják, de a csomagolásán a Royalnak rajta van, hogy "dehidratált baromfifehérje 30%".
Most a Royalt kapják és elég szép tőle a a szűrük, de a nem túl magas hústartalom miatt, ami ráadásul kizárólag dehidratált baromfifehérje, gondolkodom a váltáson.
Szerintetek ez a linkelt Leonardo jobb?
A dehidratált hús amiatt előnyös, mert allergiás cicák csak ezt ehetik. A nem allergiásnak is jobb szerintem, megelőzésképpen. A friss hús meg úgy friss, hogy azt is szárítani kell előtte, hogy egy táphoz hozzá lehessen adni...
A Royalt általában mindenki dicséri, én viszont egyikkel sem vagyok kibékülve, mert cukrot és gabonát is tartalmaznak, ami közül mindkettő ártalmas és felesleges egy cicának. A gabona csak amolyan töltőanyag, de a cica nem fogja magát jóllakottnak érezni, többet eszik és elhízik.
Javaslom, hogy inkább zooplus-on nézz körül, rengeteg a választék, és bár ott is nagyon szelektálni kell, ha közel tökéletes tápot szeretnél, de talán nagyobb eséllyel találsz megfelelőt.
Köszönöm a választ! Az a helyzet, hogy az Applaws nevű tápot, ami elvileg jobb fajta az összetevők alapján, már próbáltuk, de rosszabb eredményt értünk el az összes macskánál mint a Royalal... Hullot a szőrük, a színük is fakóbb lett, a székletük sem tetszett és gyakran jártak alomra, illetve a 8 kg. annyi idő alatt fogyott el mint Royalból az 5.
Pedig fokozatosan váltottunk, úgy ahogy kell.
Amikor vissza váltottunk a Royalra, akkor már nem vesződtünk annyit a fokozatokkal, mégis látványosan szebbek lettes ismét.
Szóval sajnos nem feltétlenül garancia az sem, hogy jók az összetevők, legalábbis a mi tapasztalataink szerint...
Szimpi lenne az Acana amúgy például, de sajnos az drága nekünk...
Tudsz esetleg valamit ajánlani, amivel esetleg tapasztalatod is van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!