Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Villanypásztor segíthet a...

Villanypásztor segíthet a macska telken történő tartásában?

Figyelt kérdés

Full bentiek, de egyikük, ivartalanított, ideszületett 2éves kandúr időnként kislisszol (Anyu szerint macskát nem lehet bezárni, ebből adódóan nem is figyel oda annyira, s ha ő jön, előfordul, h a macska lelép)

Építkezünk, novemberre lesz kész a zárt, fedett kifutójuk, tavaszra lesz normális kerítés is, de totál biztosra szeretnék menni.

Pláne, mert benti macsek, a kutyáinkkal alszik, veszélyérzete totál nulla, a kert végében vasút, jobbra kau, szemben roti, balra meg egy idegbajos szomszéd légpuskával...

2019. szept. 15. 13:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Dehogyis, esélytelen. Zárjátok be amíg jön valaki, vagy macskakifutó arra az időre amíg járkálás van.
2019. szept. 15. 13:42
 2/11 anonim ***** válasza:
30%
A macska oda megy ahova akar,mondhatod hogy te vagy a gazdája de te csak az egyik étterem vagy neki ha ő is úgy gondolja :)
2019. szept. 15. 13:53
 3/11 anonim ***** válasza:
36%

A kutya emberhez kötődik, és oda megy, ahova a gazdi.

A macska(félék) területhez kötődik, és az emberhez csak annyiban kötődik, hogy ha máshol nem talál kaját, akkor majd oda megy, ahol kapni szokott.

2019. szept. 15. 14:25
 4/11 anonymousreview60 ***** válasza:
26%
Villanypásztor? Esélytelen. Annak lenn értelme, ha a telek körbe lenne rakva 1-2 m hatótávú rádióadóval, és amikor a macska a közelébe ér, akkor a nyakörvében lévő elem megcsapná. Akkor elszokna a kimenéstől. A többi esélytelen.
2019. szept. 15. 15:10
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Amit a 4-es ír, lehet hogy beválna, viszont az már inkább állatkínzás lenne, hiszen olyan módon kényszerítené a macskát helyben maradásra, amellyel fájdalmat okoz neki.

Egyáltalán nem állatszerető módszer.

2019. szept. 15. 15:13
 6/11 anonim ***** válasza:
62%
Jujj, ezekkel a "szakértő" válaszokkal aztán sokra mész! Akik azt írják, hogy a macska nem az emberhez kötődik, azoknak fogalmuk sincs a macskákról! Kérdező, a villanypásztorral kapcsolatban nem tudok segíteni, létezik "láthatatlan" kerítés macskáknak, aminek a lényege, hogy a nyakörvön keresztül enyhe áramütés éri a macskát, ha adott területen kívül merészkedik, de azt olvastam, nem 100 %-os a hatélonysága. Inkább próbáljatok olyan kerítést csinálni, amin tutira nem tud átmenni (magas betonfal például). Azt még hozzátenném, hogy ha az én anyám ennyire telibesz@rná azt, hogy nekem fontos a macska, és NEM akarom kiengedi, akkor addig nem tenné be ide a lábát, amíg nem változtat a hozzáállásán, az tuti!
2019. szept. 15. 15:17
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Hát hallod-e? Én is egy anyu vagyok, és nekem is kinti-benti macskáim voltak, mióta világ a világ.

De ha a lányomékhoz megyek, valahogy megértem, hogy nekik benti cicceik vannak, és nem, nem fordul elő, hogy nem figyelek, és a macsek lelép.

2019. szept. 15. 15:31
 8/11 anonim ***** válasza:
92%

Itt nem a macskát kéne regulázni, hanem a kedves mamát... bazz, én az életben nem engedném ide többet anyámat, ha miatta lépne meg a macskánk.

Ami eszembe jutott, előszobába, vagy ajtón kívülre plusz ajtó nem fér el? Elég egy sima szúnyoghálós keret erre a pár hónapra, csak hogy dupla legyen a kijutás. Mint az állatkertben a makiknál. :) Vagy előszobaajtóba ajtóvédő háló, igaz, azt kutyáknak szokták, de ha magasabbat választasz, amit màr nem ugrik át kapásból, akkor jelenthet annyi védelmet, hogy mire kitalálja, hogy mássza meg, addigra anyu már lakáson kívül van; és nem ment utána az ajtórésen.

2019. szept. 16. 11:27
 9/11 anonim ***** válasza:
16%
A 6-osnak üzenném, hogy pont tegnap találkoztam az utcán a 1,5 éve akkor 4 évesen eltűnt kijárós macskámmal. Nagyon jól nézett ki! A macskák sem egyformák. Amelyik szökik, azt nagyon nehéz megállítani, egy pillanat alatt kislisszol a lábad mellett, a nyitott ablakon kimegy, szúnyogháló nem akadály sokáig. A kertből kimenetelt viszont szinte lehetetlen megakadályozni, csak a kifutó a megoldás.
2019. szept. 16. 13:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

" A kertből kimenetelt viszont szinte lehetetlen megakadályozni"

Nem bonyolult; csak odafigyelés kell. A macskabiztos kerítés egyszerű, a nagy lombos fàt meg nem a kerítés tövébe ültetem, vagy megmetszem; hogy arról se jusson àt a szomszéd telekre. Ennyi.

2019. szept. 16. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!