Kezdőoldal » Állatok » Macskák » A férjem nyersen Ádám a...

A férjem nyersen Ádám a csirke húst és a belsőseget?

Figyelt kérdés

Nem árt a 4 hónapos cicának a nyers husi?

Úgy tudtam,hogy le kell fórrázni. Hiába mondom neki magasról tesz arra amit pofázok.

(Sziámi cica)

2019. aug. 30. 10:25
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Legalább megtudtuk, hogy a férjedet Ádámnak hívják.:))

Na jó, nem poénkodok, látjuk, hogy elírás.

4 hónapos macskának lehet adni nyers csirkehúst, mást még ne, de azért ne mindig azt egyen. Ha csak forrázod, az kb. semmit nem jelent. Vagy megfőzöd rendesen, mert így csak megkeményedik a külső része a húsnak, a belseje ugyanúgy nyers marad.

2019. aug. 30. 11:13
 12/27 anonim ***** válasza:
29%

A férjem nyersen Ádám, megfőzve Józsi!:)

Én nem adnék 4 hónapos cicának nyers húst, inkább junior tápot. De ezt én nem tudhatom, mert nálam csak 18-20 évig élnek a macskák.

2019. aug. 30. 12:44
 13/27 anonim ***** válasza:
31%

Belsőségek közül a májjal óvatosan, azt csak ritkán szabad adni, A vitamin mérgezést okozhat.

Én nem adnék egy 4 hósnak nyers húst, de ha belegondolok, a mamacica is hordani szokta a kölyköknek az egeret, madarat, szóval túlgondolás részemről talán.

Sertést viszont mindig tilos nyersen adni!

2019. aug. 30. 12:58
 14/27 anonim ***** válasza:
4%
Jézusom, mennyi macska szakértő van... A macskák húsevők! A húsnak kéne lennie a fő tápláléknak, a táp meg csak mellékes. Húsevésre specializálódott, nem tápevésre. Az anyamacska kb 1-1,5 hónapos korukban már hozza nekik az egeret, patkányt, fácánt stb. Ha kölyökként nincs hozzászoktatva a húshoz, csak a táphoz (ami egyébként rohatul nem olyan egészséges, mint sokan gondolják!), később nem fogja megenni a húst. Ezzel vannak elcseszve a benti macskák, mert sokak szerint a táp a tökéletes etetést jelenti. Valójában fogkövet, ínysorvadást, vese és problémákat, daganatot és egyéb egészségügyi problémát okoznak a magas hústartalmú tápok. Ezért van az, hogy a falusi macska elél 20+ évig is, ha nem éri semmi, mivel még a házi koszt is jobb ennél nekik.
2019. aug. 30. 13:32
 15/27 anonim ***** válasza:
33%

Igazad van, itt te vagy az egyetlen macskaszakértő, a többiek mind hülyék!:D

Ez a mondatod különösen jól sikerült:

"Valójában fogkövet, ínysorvadást, vese és problémákat, daganatot és egyéb egészségügyi problémát okoznak a magas hústartalmú tápok."

Tehát, értelmezésedben azért kell nyers hússal etetni a macskát, mert a tápok magas hústartalmúak és az árt nekik!:D

A fűszeres házi koszt a legideálisabb szerinted, mert attól hosszú életűek lesznek!(?)

Ennyi baromságot is művészet összehozni 10 mondatba, gratulálok!

2019. aug. 30. 13:40
 16/27 anonim ***** válasza:
0%

#15 Fogalmad sincs mi van a magas hústartalmú tápokban! Nem, nem az, ami rá van írva. A hús természetes eledel, a táp meg moslék és ártalmas, pont azért, mert ugyan gabonát nem tartalmaz, de rengeteg káros és gusztustalan anyagot igen.

Semmi gond, hozzászoktam a hozzád hasonló panelmacska tartókhoz, akik ennyire naívak. Gondolom azt sem tudod, hogy igen kis mennyiségben szarvas és egyéb vadhús kerül bele a magas hústartalmú tápokba. Nagyobb mennyiségben kutya, macska és más elhullott kiskedvenc is, amiket otthagynak az orvosnál. Jó ismerősöm egy állatorvos, hidd el, tudom mit beszélek. Felőlem aztán azzal etetsz, amivel akarsz, én csak az igazat írom le, talán jobb is, ha a saját hitedben élsz, nem a valóságban.

2019. aug. 30. 13:51
 17/27 anonim ***** válasza:
66%

A kizárólag hússal etetéssel az a gond, hogy az nem ugyanaz, mint amikor elejt egy zsákmányt és szőröstül-bőröstül megeszi. Egy csomó vitaminhoz, ásványi anyaghoz a zsákmány emésztőrendszerén keresztül jut hozzá. Mivel húsevő, ezért a növényekből nem tudja úgy hasznosítani ezeket, mint a mindenevők (emberek)..

Nem véletlenül van a nyers etetésnek külön irodalma, ha utánajársz, nem annyiból áll, hogy adok húst a macskának oszt jónapot.

A minőségi tápokban mindez megvan, és nincs benne pl. cukor (ami nem jó a cicceknek), ellenben a házi kosztban megtalálható sok esetben. Meg kell nézni a táp összetevőjét, és kiválasztani, amelyik valóban semmi mű dolgot nem tartalmaz. Nem olcsó, de a BARF etetés sem az (hangsúlyozom újfent, az nem jelent egyet a kizárólagos hús etetéssel).

A házi koszttal az a probléma, hogy nem tesz neki jót a só, a cukor, túlzott mennyiségben zsír,hagyma, fokhagyma, bors, egyéb fűszerek.

Szóval az, hogy kirakod a macskának a maradék paprikás krumplit, NEM JÓ neki.

2019. aug. 30. 13:59
 18/27 anonim ***** válasza:
28%

Nem vagyok panelmacskatartó, kertes családi házban élek, ami körbe van véve macskabiztos kerítéssel, ezért ahogy írtam is 18-20 évig élnek a macskáink.

Nem győzködlek semmiről, te is azt adsz a macskáidnak, amit akarsz!

Ha az agyon antibiotikumozott, növekedési hormonnal és egyéb "csodaszerek" által felfújt csirkék nyers húsával akarsz etetni és nem valami jó minőségű szupertáppal, hát lelked rajta, csak ne úgy add elő a kis gondolataidat, mintha a te zsebedben lenne a bölcsek köve!

Az állatorvos ismerősödre meg ne hivatkozz, találkoztam már egy pár balf..asz állatorvossal a nem túl rövid életem során!

2019. aug. 30. 14:00
 19/27 anonim ***** válasza:
31%
16-os, azt azért ne híreszteld, hogy a tápok az állatorvosnál hagyott elhullott, esetleg fertőző betegségben kimúlt kutyákból-macskákból készülnek, mert ezzel magadról állítod ki a bizonyítványt! ... no meg az állatorvos cimborádról!
2019. aug. 30. 14:09
 20/27 anonim ***** válasza:
66%

Lehet, hogy a 100 Ft/kg tápokban az van, de mi nem arról beszélünk.

2019. aug. 30. 14:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!