Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Macska ehet csirke csontot?

Macska ehet csirke csontot?

Figyelt kérdés
Főtt csirkecomb volt az ebéd, a csontot odaadtam a macskának. Végignéztem ahogy megeszi aztán még ott maradtam mellette pár percet. Most elment csavarogni. Tartok attól hogy azt írták hogy nem tesz jót neki mint például felsérti a belét stb...

2018. dec. 17. 20:32
 1/9 A kérdező kommentje:
*sütött
2018. dec. 17. 20:33
 2/9 anonim ***** válasza:
8%
odaadtad neki szándékosan, aztán képes voltál ott ülni mellette, végig nézni ahogy megeszi? aztán elmegy, és azon aggódsz mi baja lesz...miért adsz a macskának eleve csontot?
2018. dec. 17. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
69%
Ragadozó! Gondolod, hogy a természetben csak csigákat és bogarakat esznek?
2018. dec. 17. 20:43
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

Nyak-és gerinccsigolyákból, csirkeláb-ujjakból , combcsontok két puha, porcogós végéről , puha és nem szálkásra törő csontokból miért ne adhatnál egy ragadozó felmenőkkel rendelkező állatnak? Hacsak nem allergiás, vagy egyéb, speckó betegsége nincs, akkor miért ne? A csöves csontokat soha ne add oda, de a jól megrágható, nem túl sós és veszélytelen csontikákat miért ne kaphatná?

Remélem, nem csak whiskason, meg párizsin él...

Elvadulva megesznek a macskák "keményebb" kajákat is...

Itt úgy lekapták éjjel az örvös galambot, hogy alig maradt belőle vmi. Egy megtermett örvös galamb meg akkora, mint egy kisebb csirke....

2018. dec. 17. 20:49
 5/9 A kérdező kommentje:
#4 Kóbor volt
2018. dec. 17. 20:53
 6/9 anonim ***** válasza:
93%
A combcsont csöves csont, ami főve, sülve szilánkosra törik, ha az állat elrágja. Reméljük nem lesz baja a cicának, de legközelebb ne adj neki ilyet. Főve mehet a csontok porcos része, vagy pl. a farhát. Valamelyik válaszoló írta, hogy a természetben mennyi mindent megesznek. Ez igaz, de az egeret, madarat nyersen eszik meg. A nyers csont jóval rugalmasabb. A főtt csontoknak megváltozik a szerkezete, jóval keményebb lesz. Figyeld azért a cicát, remélhetőleg gond nélkül végigmegy az emésztőrendszerén.
2018. dec. 17. 20:59
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A mi macskánk a múltkor kukázott, összelopkodta a csirkeszárnyak csontjait. (Ezt csak azért írom, mert magamtól sose adnék neki.) Leszopogatta, a porcokat lerágta, a maradék ottmaradt, így bukott le a lopással. :)

De falun gyerekként ugyanezt tapasztaltam, ahol kapták a kóborok a csontokat, mondván macska, mindig csak a végeket ették meg. Combból még azt se mindig, ha túl nagy volt. Szóval azért tudja ő is, hogy annyira nem jó neki, és vigyáz vele. :) Az emlegetett falusi nagyszülőknél sose hullott el emiatt macska, még annak ellenére sem, hogy kamaszként városi burzsuj állattartást tanulva végigpánikoltam az ebédeket, hogy csak a csontot oda ne adják...! :D

Összességében, ha lenyelte rendben, a nyelőcsövét nem sértette fel, nem fulladozott evés közben, akkor nagy gond már nem lesz, a belekbe emésztés közben-után kerül, amikor már nem tud bajt okozni. Olyan ez, mint a halszállka, akkor veszélyes, ha nem ér le.

A jövőben azért kerüld a csirkecsonttal etetést, a porcogókat kapja csak meg nasinak.

2018. dec. 17. 21:51
 8/9 anonim ***** válasza:
6%
Se kutyának, se macskának nem szabad csirkecsontot adni...
2018. dec. 18. 10:27
 9/9 A kérdező kommentje:
Vegul semmi baja sem lett.
2018. dec. 18. 11:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!