Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi a véleményetek Facebookon...

Mi a véleményetek Facebookon lévő állat és főleg macska védőről?

Figyelt kérdés
Szerintetek beteges amit csinálnak vagy normális? Értem itt pl hogy sokszor nagyobb figyelmet várnak el egy állatra mint egy gyermekre...Nem szapulni akarom őket én is macska mániás vagyok de csak ésszel, viszont némelyiktől falra mászom...Mi a ti véleményetek?

2019. aug. 24. 18:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
22%
Nem szeretem őket. Annak idején menhelyről szerettem volna kutyát, érdeklődtem, tök normális hangnemben, erre elkezdtek vájkálni a magánélétünkben. Kb 1 évvel azelőtt h nekik írtam, férjem keresett egy ingyen elvihető kiskutyát mamája részére kis házőrőnek. Vádló hangnemben kérdezték meg h mi van a másik kutyával... ugye facebookon megnézték h miket írkáltunk stb. Mondtam h kölyök kutyát szeretnénk, mert azt szeretnénk ha együtt nőne fel az akkor 1 éves kisfiunkkal, erre azzal jöttek, h nekünk öreg kutya való mert nyugodtabb. Akkor írtam nekik, h tárgytalan, rossz helyen kerestem kutyát. A férjem nem is akart volna menhelyit, én ragaszkodtam hozzá, erre így jártam. Végül találtunk 2 kutyit, egy nem kívánt alomból, háztól hoztuk el őket. Most már odáig jutottam ha meglátok a facen egy menhelyes posztot már hányok... nem a kutyák miatt mert sajnálom őket, hanem az emberek miatt akik magukat istenként tűntetik fel, és ócsárolnak mindenkit aki nem osztozik a nézeteikben. Ja a másik kedvencem, nem hozhatsz el kutyát kizárólag kinti tartásra. Csak benti v kinti benti kutyának, nálunk ezért sem működött volna, nálunk kintiek. És csodálkoznak h nem kell a kutya senkinek. Meg amitől megint hányok, babáknak hívják az újszülött kölyök kutyákat.... az én szótáramban ezek a kisállotok kis kölyökkutyák, nem babák. Babája az embernek van, nem az állatoknak. Meg nyíltan embergyűlölők, többre tartják az állatokat, és ezt folyton hangsúlyozzák is. Undorító amikor egy kutya életét többre tartják mint egy emberét. Szóval nem szeretem őket, a rossz tapasztalat miatt sem, meg ezek miatt a dolgaik miatt sem.
2019. aug. 26. 15:27
 12/14 A kérdező kommentje:
Kezdek megzavarodni, te nezeteidben is sok igazság van.
2019. aug. 27. 00:20
 13/14 anonim ***** válasza:
52%

Van igazság igen,de akkor nézzünk kicsit a dolgok mögé is.

Egy menhelyen azon dolgoznak,hogy minden kutyusnak lehessen jó gazdája. Ilyenkor előtérbe helyezik az idősebbeket,mert pl gyerek mellé jók,lévén nem bántja,nem agresszív vagy hiperaktív. Ekkor igenis megnézik a család napi rutinját. Egy kiskutyávalsokat kell foglalkozni,játszani,fárasztani. Az nem működik,ha "kibaxoma kertbe oszt' jóvan az úgy". Mert igen,ti ezt teszitek 11-es. Egy kutya jobb helyeken családtag,nem kerti dísz vagy láncos riasztó.

A másik,hogy az anyagiakra is rá kell kérdezni,mert az oltások,a chip és az ivartalanítás ami a felelősségteljes állattartáshoz hozzátartozik,nem olcsó. Úgyhogy nem,nem kell csodálkozni. Nem ti erdeklitek őket,hanem a kutya uj helye.

És nem utálom/utáljuk az embereket. A felelőtlenséget azt viszont nagyon!

2019. aug. 27. 11:41
 14/14 A kérdező kommentje:
Szerintem még érnem kell vagy 5 évet mire rá jövök melyik oldal az igazságosabb de azzal teljes mértékben egyet értek hogy a felelős állattartás a normális. Végül is gyereket is elveszik az embertől ha felelőtlenül nevelik ... utána meg mindennek utána neznek hogy ki lesz a nevelő szülő...
2019. aug. 27. 13:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!