Mi lehet a baja?
A cicám pár napja nem igazán eszik, kb 3-4 napja. Furcsán is viselkedik, máshogy mint ahogyan szokott, sokkal többet alszik, kevesebbet játszik. Benti cica, mindig nagyon játékos volt, kevesebbet aludt mint a többi cica (több cicám volt már). Olyan szomorúnak néz ki vagy nem tudom. Ma voltam Vele állatorvosnál, de ő mindent rendben talált nála, mondta hogy teljesen egészségesnek tűnik. Kicsit megnyugodtam, de mióta hazajöttünk sem evett szinte semmit. Ha én eszek valamit abból kérne (pl sajtot ettem és nyávogott hogy kell) de az eddigi megszokott kajája nem kell Neki. Barátom ritkán ad Neki pulyka vagy csirke felvágottat, azért szokott "kunyerálni" tőlem is.
Olyan mintha akarna enni de nem tudna... De az állatorvos szerint nincs semmi ami miatt nem enne, a fogai is rendben vannak, a szájával sincs semmi.
Másnak volt már hasonló helyzetben a cicája?
Tudom ez elég kevés információ így, de sajnos én sem tudok többet mondani. Nagyon aggaszt, aludni sem bírok hogy mi baja lehet. Az egész cica egyszerűen furcsa, nem olyan mint szokott lenni.
Volt oltása, de szerintem már "lejárt", benti cica szóval annyira nagyon nem siettem a következővel. Persze attól majd be akarom adatni Neki. Sajnos a konzervet nem eszi egyáltalán soha, az alutasakosat sem, sajtot nem kap mert laktózérzékeny, felvágott meg nem volt most itthon olyan ami jó lenne, de ma akarok venni többfélét, alutasakosat is, hátha... Majdnem 3 éves a cica, szóval annyira nem idős szerintem. Inni ivott, 2x ment a hasa de harmadjára normális volt a kaki. Én arra a tejre gyanakszom nagyon amit vettem, már nagyon bánom. :(
Amúgy Concept for Life tápot kap ami ivartalanított cicának van. Ezt a dreamies jutalomfalatot eszi, de igazából annyira nincs oda semmiért csak a tejért hogy akármikor megenné... Ezért is vettem a cicának valót. :/
Az orvos azt mondta hogy 1 hónap múlva szóljak hogy milyen az állapota.. Na most ha addig nem eszik akkor szerintem már nincs miről szólnom majd... Nem értem hogy gondolta igazából. Beszéltem anyámmal hogy hívja fel, mert ő valamennyire ismeri de szerinte ha wczni jár akkor eszik és majd jobban lesz. A gond az hogy az ő segítségével viszem orvoshoz mert nekem nincs még meg a jogsim, és szerinte várjak hogy mi lesz. Ha ma nem fogja enni se a felvágottat se az alutasakosat akkor holnap visszaviszem akár busszal is ha anya nem érti meg és kérek akkor laborvizsgálatot. Vagy lehet tényleg másik orvoshoz kéne vinni, csak nem tudom melyik lenne jó még. :/ Annyira rosszul érzem magam hogy látom a cicámat így és mindenki csak legyint rá hogy várjak hogy jobban legyen, mert az orvos szerint nincs baja. Pedig egyáltalán nem úgy néz ki mint aki olyan jól van, napok óta csak alszik, pedig Ő nem ilyen.
A fosi szerintem elég indok arra, hogy visszahívd/hívasd a dokit, ne hagyd magad lerázni. Nem mondtad, milyen multivitamint kaptál, CaloPet pasztát vegyél, ha tudsz, tápanyag szempontból az egyik legteljesebb tápszer - műtét utáni lábadozáshoz is azt szokták adni, ha nem eszik az állat. Pluszban étvágynövelő hatása is van, hátha segít valamit.
Esetleg felvàgott helyett/mellé vegyél csirkemellet, apró falatokban akár nyersen is odaadhatod neki, vagy fűszer nélkül megfőzve, hátha.
Konzervből is érdemes húsfilé jellegűt keresni (bàr ez most nem segít perpill, de hosszabb távra gondolva), nálunk pl az egyik cica ugyanúgy semmilyen konzervet nem eszik, max a szaftot, neki Greenwoods konzervet rendelek zooplusról, ez szó szerint szálas húsfilé, ezt megeszi.
Ami még eszembe jutott, bàr ez már drága mulatság, mert cicánál csak altatásban működik, hogyha a labor nem hoz eredményt, esetleg a fogait lehetne megröntgenezni. Ha az van, amit írtál, hogy enne de nem tud, esetleg forl lehet még a háttérben, az nem mindig látszik rögtön, van, hogy a fogak belső részét teszi tönkre, és akkor nincs tünete azon túl, hogy fáj a cica foga és nem akar enni, a rutin állatorvosi vizsgálat nem feltétlen mutatja ki. Bár a többi tünetet ez nem magyarázza, szóval ez már csak ilyen végső tipp. :/
Miskolcon élek.
Most adtam Neki főtt csirkemellet, abból evett. Nem azt mondom hogy rengeteget, de azért evett belőle. Szerintem ezt fogom adni a száraz helyett, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!