Mi baja lehet a cicámnak?
Sajnos az ivással sokat küzdök mindegyiknél. Három cicám van, a másik kettő fiatal fiú. Ők is nagyon nehezen veszik rá magukat az ivásra, és nem győzöm kitalálni hogy épp hogyan és honnan van kedvük inni. A fiúk miatt is aggódok, mert náluk meg ugye a vizelet besűrűsödés veszélye áll fenn.
Gondoltam arra is, hogy a látszat ellenére lehet szorulás is. Leírom miért:
Én régen ápoltam a férjem nagymamáját az utolsó éveiben, és nem egyszer megesett, hogy a kevés mozgás miatt, illetve a már nem jól működő emésztés miatt gyakran volt komoly szorulása. A belekbe konkrétan beszárad az ürülék, de híg széklet csepeghet ki mellette. Próbáltuk az evéssel szinten tartani, de megesett párszor, hogy beöntéssel lehetett megoldani a dolgot. Gyanakszom erre is, hogy a cicánál is ez van, mert ha hasmenése lenne, akkor fost kellett volna látnom korábban is az alomban, de eddig kemény, illetve normál kaki volt.
Mivel mindegyik nehezen iszik vizet, így nyáron inkább nedves eledelből kapnak többet. De ha van ötletetek még erre, szívesen veszem. Vagy termékekből, amik táplálóak, szeretik, de magas víztartalmúak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!