Mi lehet a baja?
A cicám pár napja nem igazán eszik, kb 3-4 napja. Furcsán is viselkedik, máshogy mint ahogyan szokott, sokkal többet alszik, kevesebbet játszik. Benti cica, mindig nagyon játékos volt, kevesebbet aludt mint a többi cica (több cicám volt már). Olyan szomorúnak néz ki vagy nem tudom. Ma voltam Vele állatorvosnál, de ő mindent rendben talált nála, mondta hogy teljesen egészségesnek tűnik. Kicsit megnyugodtam, de mióta hazajöttünk sem evett szinte semmit. Ha én eszek valamit abból kérne (pl sajtot ettem és nyávogott hogy kell) de az eddigi megszokott kajája nem kell Neki. Barátom ritkán ad Neki pulyka vagy csirke felvágottat, azért szokott "kunyerálni" tőlem is.
Olyan mintha akarna enni de nem tudna... De az állatorvos szerint nincs semmi ami miatt nem enne, a fogai is rendben vannak, a szájával sincs semmi.
Másnak volt már hasonló helyzetben a cicája?
Tudom ez elég kevés információ így, de sajnos én sem tudok többet mondani. Nagyon aggaszt, aludni sem bírok hogy mi baja lehet. Az egész cica egyszerűen furcsa, nem olyan mint szokott lenni.
Lehet ám a nagy hőségtől sincs étvágya. Nálunk is van most hasonló gond, ugyanígy szája fogai rendben, nálunk pl azt mondta a doki, hogy adhatom a calopetet ha akarom, de várjuk ki a szeptembert, ha nem javul a dolog a hőség múltával sem, akkor érdemes a labor.
Mondjuk ettől függetlenül én adom neki a pasztát, ártani nem árt, picit talán jobban eszik így egy hèt múltán. :)
Viszont nálad az egyéb tünetek miatt, amit észlelni vélsz, én már csak a saját megnyugtatásom végett is csináltatnék egy általános labort, a kedvetlenség kb akárminek a tünete lehet, a cicák nem szeretik kimutatni, ha baj van.
8, szerintem félrenéztél valamit, a szeptembert én írtam az egyik válaszban hasonló szituval, nem a kérdező. :) Nálunk nem ennyire rossz a helyzet (nincs hangulatváltozás, nincs hasmenés), nálunk erre mondta a doki, hogy lehet a meleg miatt is, és mivel fizikailag rendben van a cica, ezért érdemes figyelni, lesz e változás.
A kérdezőnek természetesen én sem javasolnám, hogy hozzánk hasonlóan várjon, a kommentemben is labort javasoltam, így meg, hogy közben írta a hasmenést, pláne nem érdemes annyiban hagyni.
Kérdező, kérlek, írj majd, hogy mi a helyzet a cicával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!