Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mi értelme van macskát tartani...

Mi értelme van macskát tartani? Szerintem felesleges.

Figyelt kérdés

2019. aug. 15. 09:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%

Van akinek az állatai a hobbija. Ahogy nekem is. Van itthon tengerimalac, nyúl, kutya és macska is, ők a hobbim. Az hogy törődök velük, gondoskodom róluk. Szeretem, hogy körülöttem vannak, mindegyikük más egyéniség, és másképpen van szükségük az időmre. A nyúl egy kis "morgonc", aki kéthavonta egyszer jön hozzám ide simiért, de akkor igazi kis szeretetgombóc. A cicámmal beszélgetni lehet, mindig van valami mondanivalója, annyit gyúrhatja az ember amennyit akarja, mert imádja és nagyon barátságos mindenkivel. Egérrel sem találkoztam még a lakásban, ha a praktikusabb részét nézzük.

Igen, zavar a macskaszőr mindenhol, de napi szinten fésülöm, hogy kevesebb legyen. Aki állatot tart annak ezt a kellemetlenséget tudomásul kell vennie és tudnia kell kezelni, vagy ne is vágjon bele.

A kijelentéssel, hogy "felesleges" nem értek egyet, de szerintem a dolog "értelmét" csak az látja aki tart állatot.

Van egy idézet miszerint: "Minél több embert ismerek meg, annál jobban szeretem az állatokat." Nem mondom, hogy antiszociális vagyok, és a vőlegényemmel élek együtt mielőtt bárki crazy cat ladynek titulál, de rám teljes mértékben igaz ez az idézet.

2019. aug. 15. 10:25
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
A macska az egyik legjobb dolog a világon, imádom őket! És de, zavar a szőr, de ez ezzel jár ettől nagyobb problémám soha ne legyen!
2019. aug. 15. 11:04
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként macskaszőr ellen feltalálták a porszívót.Nagyon hasznos dolog néha ki kéne próbálni.

Úgy naponta 1x,vagy minimum 2 naponta 1x,de lehet újat mondtam..

Vagy a hipoallergén macskát.Annak nem hullik annyira a szőre,és nincs annyi fehérje sem a nyálában így allergiások is tarthatják.

És! Ebben az esetben segít az ivartalanítás is a legtöbb macskán,mert kevesebb allergént termelnek az ivartalanított egyedek (vizeletben és nyálban egyaránt),ergo nem tüsszentessz tőle a nap 24 órájában.

De ha szerinted felesleges ne tarts macskát.Nem kötelező minden házban lennie egy állatnak,csak egy opció a sok közül.Tarthatsz növényt is,akváriumot is (akár dísz növényekkel,akár halakkal),lehet saját mini hangya városod..kinek mi jön be hobbiként. :D

2019. aug. 15. 11:33
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
A szőrhullást minimalizálni lehet pl. megfelelő táppal, de jó megoldás a Furminátor fésű is.
2019. aug. 15. 12:00
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

A macska tartás tényleg az egyik legjobb dolog! Ezt csak tapasztalni lehet (és kell is), mert addig ,,felesleges'' csak míg megtapasztalod, hogy milyen egy kiscicával az élet. Rengeteg szeretetet tudnak adni és megváltoztatják a napjaid is (persze jó irányban). Vannak nehézségek is (bármit csinálnál mindenben vannak nem túl jó dolgok is). A gyerek nevelés sem könnyű, de megéri. A szőr hullás meg nem egy akadály ha szereted a cicádat hiszen arra is vannak megoldások. Szóval a ,,felesleges'' szó elég erős kijelentés. Akinek meg ,,felesleges'' az meg sem érdemel egy ilyen aranyos állatot. Amúgy ezeket mind mondhatod egy olyan személynek aki utálja a macskákat, mert úgyis kitart az övé mellett.

Ez tényleg egy olyan dolog amit nem szabad rá erőltetni senkire hiszen ez senkinek sem jó (se a cicának se neked).

2019. aug. 15. 12:04
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

12-es vagyok, 14-esnek:

Porszívó az oké, de nálam például a cica fél tőle (és úgy tudom sokaknál probléma ez). Nem akarnám napi szinten kitenni ennek, heti kétszer legalább így is muszáj eltűrnie, és utána még egy órát nem látom, mert valamelyik búvóhelyén retteg, alig lehet kiimádkozni onnan... Ráadásul ivartalan is, mégis ezerrel vedlik :/ (makkegészséges és premium tápot eszik)

Nem kötekedésképp mondtam, csak vannak ilyenek is.

2019. aug. 15. 12:07
 17/26 anonim ***** válasza:
87%

Utálom a macskaszőrt. De amikor odabújik az ölembe, és megfog a kis mancsaival és közben dorombolva alszik, akkor úgy érzem, hogy elszállt minden gondom. Tényleg nagyon megnyugtató.

Egyébként nem szobacica, családi házban élünk, és rendszeresen fog egeret, mindig hozza büszkén megmutatni :D

2019. aug. 15. 12:09
 18/26 anonim ***** válasza:
72%
Én meg azt nem értem, hogy mi értelme túlszaporodni nekünk embereknek, főleg azoknak, akik így állnak egy kis élőlényhez, ahogy te. Most valószínűleg nagyon le leszek pontozva, de szerintem emberből több a felesleges, mint macskából. :)
2019. aug. 15. 15:37
 19/26 anonim ***** válasza:
36%
19-essel egyetértek.
2019. aug. 15. 20:29
 20/26 anonim ***** válasza:
94%

17-es

Porszívózás után adj nekik jutalomfalatot. Pár alkalom után összekötik a kettőt és nem fogja őket annyira stresszelni a porszívózás.

2019. aug. 15. 21:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!