Cica szőrszín népszerűség szerint?
Sima házicicák, melyik szín van a legtöbb ezek közül?
Fekete, fehér, cirmos/cirmos-fehér, vörös/vörös-fehér, szürke/szürke-fehér, tricolor(vörös-fehér-fekete/szürke), teknőc(fekete/szürke-vörös), fekete-fehér.
A leggyakoribb valóban a cirmos és a fekete - pont ezért ők a legnépszerűtlenebbek. A fekete állatok eleve a lista alján vannak, színükből adódóan... :( Menhelyeken is ők vannak legtovább, ők a legesélytelenebbek.
A cirmos pedig amiatt, hogy sok van belőle - pedig az egyik legszebb szín szerintem, nincs két egyforma cirmos macsek, a sávok, csíkok, pöttyök, foltok végtelen kombinàciója.
A legnépszerűbbek a tiszta színek: tiszta fehér, tiszta vörös, szürke/kék. Még a vörös cirmos is ide sorolható vagy a vörös-fehér cirmos. Triko és teknőctarka utána, szintén a különlegességük miatt választják. A szimpla foltos macskák (azon belül már mindegy, hogy fekete fehér, szürke fehér, cirmos fehèr....) a legkevésbé népszerűek tapasztalatom szerint.
Ja én kicsit másképp értelmeztem a népszerűséget. :-) A cirmos után a bocifoltosból van a legtöbb szerintem. A legritkábbak a tiszta hófehérek (genetikai hiba, ugye ők emiatt gyakran heterokrómiásak, süketek, stb...).
Talán még a vörös árnyalatait lehetne rangsorolni ritkasági szempontból, hiszen az is a genetika játéka, hogy (szinte) csak fiú lehet tiszta vörös/vöröscirmos. Ugyanígy triko/teknőc szinte csak lány. Utóbbi kettőből talán a triko a gyakoribb. De konkrét statisztikát nem tudok, ez csak saját tapasztalat - cicamentöként gyakran böngészve a hirdetési oldalakat. :)
Én feketét mindig befogadtam utcáról, jelenleg 2 van. Sajna tényleg nem becsülik őket, pedig varázslatosak. Este a félhomályban csak 2 fekete árnyékot és világító sárga és zöldszemeket látok:)
Van még 1 szürkefehérem meg 1 vörösfehérem.
Régen volt fekete-fehér-vörös trikolorom, nagyon jó vadász volt, aktív cicus. A cirmos-cirmosfehérek a leglustábbak tapasztalataim alapján, ők olyan tipikus szobacicák, nálam mindig bent szerettek feküdni a radiátoron vagy az ablakban a napfényben:)
A feketefehér tesók pedig a legmókásabbak, imádtak bohóckodni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!