Van összefüggés a kutya szőrszíne és a temperamentuma között?
Férjem boxere egy végtelenül türelmes, nyugodt, békés, okos kutya volt.
A pit keverékünk önfejű, pörgős kis "dög". Okosnak nem mondanám, de nem hülye.
Annyi a közös bennük, hogy kanok, és barna csíkosak.
Szóval semmi összefüggés a szín és temperamentum között.
Kutyakozmetikusnak tanultam,gyakorlati helyen oktatóm mondta,hogy a sárga színű spánielek tiszta bolondok,idegbetegek,amit tapasztaltam is. A fekete,vagy a foltos sokkal nyugodtabb.
Illetve mondta,hogy átlagban a fekete vagy sötét színű egyedek mindig nyugodtabbak,jobban viselkednek fajtán belül,ha van több szín.
Nem tudom e van össze függés,de én is tapasztaltam.
A környéken 3 sárga spániel van mind a 3 egy idióta,bunkó. Foltos, a barna meg a fekete tök aranyos normálisak. Mindegyiknek a gazdája jó gazdi,suliznak,jó helyről vannak,nevelés is oké.De ez a tapasztalat.
Ja és én azelőtt ezt tapasztaltam mielőtt hallottam volna erről legendáról vagy nem legendáról,hogy a fekete,sötétebb szőrű kutyák normálisabbak,nyugodtabbak.
Palotapincsikből is ez a tapasztalatom jó részt.
No akkor...
Nekem egy fekete labradorom van. Olyan dilis, hogy sokszor fáj. Tud és ért mindent, mégis betöri az állkapcsát ha valaki kedvesen hozzászól, már megy is a puszi. Pedig tudja, hogy nem szabad, de közeli családtagokon kívül minden idegennel ennyire barátságos. Egyébként meg izgága, örökmozgó, nyugtalan ha valaki körülötte van. Megölelni sem lehet, mert kihúzza a fejét, nem szereti..
Ennyit a nyugodtságról :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!