Van összefüggés a kutya orrának hossza és a szaglása között?
Nem az állatorvostudományi egyetemen tanultam, szóval azt megmondani, hogy a kutya orrának hossza és a szaglása között van-e összefüggés, azt nem fogom tudni.
De abban biztos vagyok, hogy a nyomott orrú kutyusoknak (boxer, bulldogok) tuti, hogy nehezebb dolguk van a szaglással, és nem is nagyon szagolgatnak, bár azért boxert lehet látni szagolgatni is. Azért viszont egyedfüggő is a szaglás kérdése, mert pl. az én kutyám border collie, nem szaglászik olyan sokat, a szüleim keveréke pedig folyton lent szimatol az orrával, porszívózik:)
így van ahogyan írod! -az orr hossza jelentősen befolyásolja a szaglást a receptorok száma miatt
hosszú orr=jobb szaglás
tömpe orr=rossz szaglás-ez még mindig legalább 40X fejlettebb mint a mi szaglószervünk
persze a szaglás fejleszthető különböző gyakorlatokkal, érdemes is fejlesztgetni a tömpikéket, hogy hasonlóan használják a töbi kutyához az orrukat és pl. ne a szemükre vagy a fülükre hagyatkozzanak elsősorban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!