Őszintén! Volt hogy megbántátok, hogy állatot vállaltatok?
Sziasztok!
Pár éve egy vihar után találtam egy kiscicát az árokban, nem tudott kimászni a vízből és keservesen nyávogott.
Hazahoztam, eleinte fent volt minden felületen hogy gazdikereső, de nem jelentkeztek érte, így 2 hónap után annyira hozzám nőtt, hogy megtartottam. Menhelyre semmiképp nem akartam vinni.
Volt már cicám előtte akit 17 évesen kellett elaltatni, így pontosan tudtam mivel jár a macskatartás.
Gyerekkoromban is volt egy cicám, ő 15 évig élt.
Szeretem, mert nyilván szeretem, vannak cuki pillanatai amikor imádnivaló, de több bosszúsággal jár, mint vidámsággal.
Hiába van kaparófa (2 is), akkor is a vadi új kanapét használja.
Kirámolja a szemetest, ha véletlenül nyitva hagyom.
Folyamatosan kipisil az almostálból, pedig marha nagy és 2 is van neki. Ezáltal befolyik a tál alá minden és ha nem veszem észre és kellemes szaga van...
Mindent leamortizál, borogat, felmászik mindenhova, takarítás után 1 órával minden olyan, mintha semmit nem csináltam volna.
Imádom, semmi pénzért nem válnék meg tőle, de megfogadtam, hogy soha többet nem tartok meg macskát. És nem azt bántam meg, hogy megmentettem az életét hanem azt, hogy nem kerestem neki kitartóbban gazdit.
Lelkifurdalásom van amiért így érzek, mert szeretem, de az életem egy véget nem érő takarítás miatta és egyik cicám sem volt ilyen.
Most vettem új ablakpárkányokat mindenhova, már tiszta karmolásnyom az összes. Úgy, hogy vágom a karmait.
Érez még valaki hasonlóan? :(
Szia! Tudom, hogy néha nehéz és hidd el nem csak te érzel így. Ezen mindenki átmegy legalább egyszer aki állatot tart. Hangsúlyozom, hogy nem azért mert nem szereted az állatkáidat hanem vannak nehézsegek az állat tartásban is.
Átmentem ezen én is. Nálam voltak a cicák (kettő), de sajnos kintiek lettek és egy családtaghoz vittem, mert nem volt lehetőségem tartani (nyomós okom volt rá), de ott nem ment túl jól a dolguk és eléggé lebetegedtek. Végül úgy alakult, hogy elkőltöztem és magamhoz tudtam venni őket (benti cicák lettek), de itt jön a lényeg (!) mikor elhoztam őket nagyon rossz állapotban voltak! Fűlrühesen és annyira hullt a szőrük, hogy még simogatni sem tudtam jóformán őket. Csúnya húgyúti fertőzésük volt amire kaptak több napig antibiotikum injekciót. Az az időszak nagyon nehéz volt mivel senki sem támogatott és totál egyedül éreztem magam mivel nekem kellett megoldani mindent. Annak idején rengeteget sírtam mivel úgy éreztem, hogy nem birom egyedül végigcsinálni. Túl nagy tehernek éreztem egyedül egy embernek az egészet és azon gondolkodtam, hogy jobb lenne ,,elengedni,, őket. A jó az egészben, hogy kitartottam és mai napig nem bántam meg. Tudom nehéz volt, de megérte, mert most van két gyönyörű, egészséges és szeretnivaló cicám. Tudom, hogy lehet már nem élnének ha nem hozom el őket akkor! Most sem támogat a családom csak azt értem el, hogy el fogadták a helyzetet. De most már tudom, hogy csak én vagyok nekik így még kitartobbnak és erősebbnek kell lennem. Nem volt könnyű és nem is lesz tudom, de ők megérdemlik azt, hogy kitartsak mellettük. Először én segítettem rajtuk utána pedig volt egy nehéz időszakon és akkor ők segítettek át a szeretetükkel amit adtak (mármint ahogy egy cica tud szeretni).
Megértem, hogy néha így érzel, mert egy állathoz sok türelem, anyagiak stb. kell, de hidd el megéri és igen büszke lehetsz magadra, mert ezt nem mindenkinek sikerül elérni az életben és nem mindenkinek sikerül kitartani mindvégig például egy cicus mellett. Lesznek még nehézségek, de ha kitartasz akkor ő biztos a maga módján hálás lesz majd érte.
Szóval kitartás és hidd el nem vagy egyedül!:)
Jelen
8 macskam van epp ebbol 5 utcarol mentett,a legkisebb 6 hetes a legidosebb 10 eves
a nyolcbol 1 ( 5 eves nosteny) utalja a tobbi macskat foleg a 5 honapos cicat...durvan tamad es allandoan megy a verekedes,igy minden nap el kell kulonitenem.
Mindig azon kell lennem hogy ha kinyitom az ajot ne menjen ki a kicsi.
Sajnos nem tudom orokbe adni mert mar 5 eves es fekete cica + kulfoldon elek ahol felnott macska senkinek sem kell.:(
Az lenne jo a mindenki szeretne egymast..de hat nem mindenki olyan szerencses
engem nem zavar a kaparas vagy kaki ,pisi gondok
Itt minden nap stressz, kiabalas,verekedes stb van es ez lesz kb +-6 evig
Szoval kerdezo te meg szerencses vagy :)
Falusi vagyok, az összes macskàm bent van a házban. Be vannak oltva, ki vannak ivartalanítva. Ne tudjátok meg hányszor kapom meg, hogy a macskànak kint a helye, undorító bent tartani.. És tényleg olyan emberek mondják, akik koszosabbak és büdösebbek a macskàmnàl.. Hát csóró egész nap mosdik, igényes magára. Ellentétben néhány emberrel, aki a napi fürdést is kihagyja.
A kérdésre visszatérve, előfordult már. Idén is azért nem vállaltam külföldi szezon munkát, mert a cicàimat nem akartam másra bízni addig. Sok lemondással járhat az àllattartàs.
Én eleve nem szeretem azt a felfogást, hogy az állatnak kint a helye. Nem fogyóeszköznek vagy egérfogónak tartom a macskát, hanem azért mert szeretem. Mellesleg hiába van oltva, egy csomó betegségtől nem védi. Ahogy az autóktól sem, az egérméregtől sem és a kutyáktól sem.
A kutya sem riasztónak van, azt külön beszereltettem és bekameráztattam a házat. Bár jártunk őrző-védőzni, de inkább csak a fárasztás miatt, estére ő is a hátsó kertben van, hogy ne legyen baja ha valami van.
Nekem mondjuk olyan szempontból mázlim van a macskával, hogy a családtagok ellátják ha nem vagyunk itthon, meg ha hosszútávra mennék el, akkor anyukámra rábízhatom, volt hogy át is vittem hozzá. De szerencsére nálunk mindenki szereti az állatokat.
Egyébként nem tudom mennyire volt messze a külföldi melód, de sok albérlet van, ahova viheted a macsekot magaddal. Persze csak ha nem amortizálja le a lakást, mint az enyém. :D
21-es vagyok!
Igen a cicusok olyanok, hogy ha betegek nagyon jól tudják takarni főleg ha nem vagy elég figyelmes és utána még több a gond. Például nálunk ahogy volt: túl későn vettem észre a fűlrühet és ki alakult a fül gyulladás (véres váladék jött nekik a fülükből) amire megint egy sor antibiotikum.
Szóval az állat tartás nem egyszerű feladat és sosem nem is lesz az. De tényleg megéri!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!