SOS! Hogy adjam be neki a gyógyszert?
Nekem a csipesz, kajával belerakom, nem vált be.
Én a macskát két lábam közé veszem, ráülök , megfogom a feje tetején a bőrt hatrahuzom, kinyílik a szája, és jó mélyen a torkára dobom.
Persze nem ülök rá úgyhogy fájjon neki,csak annyira, hogy lefogjam.
Máshogy nem megy,mert szét tép.
Először is vidd el állatorvoshoz, mert egyáltalán nem biztos, hogy férgesség a baja. Mégiscsak inkább szakembernek kellene megállapítani, nem laikusnak az internet alapján diagnosztizálni. Ha más baja van, akkor a tabletta árthat is neki, mert pl. még jobban legyöngítheti a szervezetét, hiszen gyógyszer lévén hathat a májra, vesére.
Állatorvos diagnosztizálja, és egyben meg is mutathatja neked, hogyan szokták ők beadni a cicának a tablettát. Az, hogy belekevered valamibe, az esetek túlnyomó többségében nem válik be. Megérzik, és nem eszik meg, hacsak nem jó ízű maga a gyógyszer, de akkor meg maguktól is megennék. Féreghajtóból paszta is létezik, azt pl. könnyebb beadni, mint a tablettát szerintem.
Egyáltalán nem hiszem, hogy férges lenne. Normális állatorvos ilyenkor azt tanácsolja, hogy vidd be kivizsgálásra és nem azt, hogy reszelj neki a tejecskébe féreghajtót, amit gyanítom amúgy is kap háromhavonta, pláne ha kijárós.
Én első körben elvinném egy normális állatorvoshoz.
Mellékesen megjegyzem, hogy van ízesített paszta is macskáknak. De ezt a doki javasolhatta volna.
Az orvoshoz vidd el,vizsgáltasd ki. Ez a legbiztosabb (+ott kérheted,hogy adja be neki a gyógyszert)
Ha otthon adtam be gyógyszert,azt (mivel elég agresszív egy macsekom,ha korlatozva van) azt fecskendővel (nagyon minimalis vízzel) keverve fecskendeztem be a szájába. Esetleg ha ez se megy,használj pasztát. Azt kevésbé utálják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!