Baj ha a lovam ennyire rágja a zablát?
Figyelt kérdés
6 éves sportos testalkatú haflingi. Egy éve vettük akkor volt nagyon alapszinten belovagolva. (akkor is rágta a zablát) Előző évben pihentettük csak 2-3 szor ültem rajta. Elkezdtem rátenni a nyerget futószárazni stb. szoktatni vissza a munkába. Simán ráteszem a kantárt nem ellenkezik és a zablát is a szájába. De folyamatosan forgatja a szájában. (Egyszer tört csikózablát használok) Nem látszik idegesnek, de az is biztos hogy nem elengedettségből rágja. És munka közben is. Szerintetek csak nincs hozzászokva? Vagy hívjak állatorost hogy nézzen be a szájába?2019. ápr. 7. 11:09
1/3 A kérdező kommentje:
Ja és hogy ha lazábra vagy szorosabra teszem úgy is ezt csinálja
2019. ápr. 7. 11:11
2/3 anonim válasza:
Első körben a fogaira tippelnék, meg kellene nézetni
3/3 anonim válasza:
Szerintem is kezd a fogaival meg az egész egészségügyi állapotával (hátfájdalom is lehet akár), aztán a többi felszerelést is nézesd meg (ákármi lehet, pl. nyomja a nyereg és így vezeti le). Utána el lehet kezdeni csiszolgatni lovaglás és képzés ügyileg, ha már biztos hogy “csak” ez a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!