Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Állandóan rágja a zablát,...

Állandóan rágja a zablát, miért lehet?

Figyelt kérdés
Két hete van meg a lovam. Az előző gazdájánál is ezt csinálta, láttam mikor ott voltam kipróbálni. Aztán mikor elhoztam nálam is folyamatosan rágja a zablát attól a pillanattól kezdve, ahogy bekerül a szájába. Próbálkoztam már kisebb zablával, nagyobb zablával, csikó zablával, oliv zablával, de mindegyikkel ezt csinálja. Biztos, hogy nem elengedettségből teszi, akkor mi lehet a gond? Most egy pont jó méretű zabla van a szájában, de próbáltam nagyobbat is, akkor is ez volt. Mondjuk mindent rág, mert a vezetőszárat is, miközben vezetem, meg a kantárját is miközben vezetem a szájába veszi és rágcsálja, a kötelet is amivel kikötöm a boxban amíg felszerelem, mindent a szájába akar venni, szóval nem tudom tulajdonítsak-e ennek valami jelentőséget. A ló most lesz 5 éves.
2014. jan. 19. 20:59
 1/3 anonim ***** válasza:
A fogait ugyan megnézetheted, de szerintem ez csak egy rossz szokás. Az enyém is néha bekapja a vezetőszárat, de már rögtön figyel is, hogy látom e...:D Bár ő csak "cumizza". :)
2014. jan. 19. 21:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Rághatja elengedettségből is,de szerintem ebben az esetben csak egy rossz szokásról van szó. Rakhatsz rá kis orrszíjat
2014. jan. 20. 10:03
 3/3 anonim ***** válasza:
Azon kívül, hogy rágja a zablát jó lenne tudni, hogy mit csinál még, mert lehet, hogy feszült, ezt te látod rajta, de az is lehet, hogy csak szórakoztatja magát. Mindenesetre ez nem egy rossz dolog, ha nem nyitja a száját, nem kell rá kisorrszíj.
2014. jan. 20. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!