Milyen zablát használjak?
Sziasztok!
A lovam terepen miután bemelegszik,nagyon felpörög ,és nehezen tudom visszafogni egy idő után ,vágtába nagyon rohanós és alig birom megállitani .... sőt ugyviselkedik mintha nem is lenne a szájában zabla ..D-zablával ,2x tört csikózablával,egyszertört karikászablával is lovagoltam már.
Milyen zablát ajánlatok ?
Én a Pessoa zablára gondoltam,mi a véleményetek róla?
Minél jobban húzod a szárakat, hogy visszafogd, annál jobban fog rohanni a ló. Elsősorban testsúllyal kell lerövidíteni és nem szárral.
A megoldás nem a zabla csere, hanem a helyesen lovagolni megtanulás.
Az én lovam csak csapatban menős, de akkor nagyon. Ha egyedül lovagolom elvan egy sima csikózablával,de amint többen vagyunk hiába a testsúly, a hang, bármi csak az a lényeg, hogy elöl menjen. Sorban képtelenség vele haladni, mert lelépi a többi lovat, ha nem engedem menni,akkor kész idegbaj. Szóval ha többen megyünk, akkor kap egy feszítőt, mert mással képtelenség megfogni és nálam jobb lovasnak is tört már bele a bicskája. Amúgy addig kb bedobott szárral megy, míg nincs action.
Egy kimberwicken gondolkodom én is, mert variálható a hatása, meg már nem emberkedik annyit az öreglány, de azért van benne kakaó.
Amúgy, ha nagyon pörög keress egy szimpi kis mezőt és kezdj el idomítani, köröket lovagolni, akkor az agya is lefárad.
"helyesen tudok lovagolni(igaz hogy lovagolni sosem lehet teljesen megtanulni)"
Na most akkor melyik? :D
Minél jobban huzod annál jobban fog menni a ló!! Én személy szerint nem szeretem a feszitozablat de amíg nem tudod megállítani ezt tanácsolom... Viszont próbálkozz a vagtabol megállni pályán illetve a helyes testtartasra, úgy állítsd meg a lovat hogy felváltva jobb bal kézzel huzod a szarakat és a terdeddel szorítasz
Terep előtt fáraszd le egy kicsit például a pályán 5 lépés ügetes 2 séta újból meg ujbol
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!