Tegnap voltam lovagolni, tanították nekem az ügetés járásmódot. A ló megijedt, és elkezdett vágtázni, én meg leestem. Félek hogy megint újra megtörténik. Ezen stesszelek folyton. Mit tanácsoltok? Sztetek ez újra megtörténhet?
Igen, tudom.
Feladni meg nem akarom,eszem ágában sincs.
Folytatni fogom tovább a lovaglást!
Újra megtörténhet,meg is fog.
A legtapasztaltabb lovasok is sokat estek kezdőként.
Tanulj meg biztosan lovagolni 3 jármódban.De ne siettesd! Csak akkor próbálkozz a végtéval,ha már biztos az ügetésed. Viszont a ló bármikor,bármitől megijedhet,ezért mindíg felkészültnek kell,hogy legtyépl. Ha ilyen van,próbálj úrrá lenni a helyzeten. Ne húzd fel a lábad és ne tépd ész nélkül a ló szájét. Ha nyeregben lovagolsz,tobábbra is nyomd le a sarkad,a sörénybe vagy az első nyeregkápába kapaszkodj,és próbáld megállítani a lovat, fogd körre. Ha szőrén lovagolsz ugyanúgy nyomd le a sarkad és szorítsd a comboddal,sörénybe kapaszkodj és szintén fog körre. Ahogy szűkül a kör a ló végül megáll.
Hidd el,tapasztalatból beszélek. De mindenkivel elő fordul,hogy leesik.
Nekem anno azt mondta az oktatóm kb a harmadik esésemnél,hogy addig nem is igazi lovas a lovas,mig 10x le nem esett :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!