Hogyan legyek jobb lovas?
Csak egyszer járok hetente 20 perces futószárra,több mint 1 éve. Most jutottam el addig,hogy elengedem a nyerget vágtában.
Az ülésem jó,de még mindig van,hogy előrébb csúszik a lábszáram. Amikor meg hátrébb húzom,akkor nem igazán tudom lenyomni a sarkam.
lóVÉ
Jobb nyereg, jobb edző, és SOKKAL több lovaglás!
Heti 20 perc borzasztóan kevés a fejlődéshez! Viszont évek alatt haladnod kellett volna valamicskét, úgyhogy az edződ se jó.
Keress egy jobb helyet, ahol van normális edző. Lehet drágàbb, de gondolj bele évekig keveset fizettél a semmiért. Máshol abból a pénzből lehet nem lovagolnál évekig, de legalább tartanál valahol és tudnál valamit.
Heti egyszer 1 óra, de inkább kétszer. Ha versenyezni szeretnél akkor meg sokkall több, de hobbi lovaglásnál is minél több annál jobb, főleg az elején.
Kb fél év után kezdtem a vágtát tanulni,de volt olyan,hogy olyan lovon ültem,akivel futószáron nem lehet vágtázni.
Táborba is jártam,ott tanultunk lovat csutakolni,szerszámozni. De nyergelni még mindig nem tudok (és ezt nagyon rossznak tartom).
Aki szabadon megy,az 45 percig ül lovon és ő pucolja,szerszámozza fel.
"Az ülésem jó"
Az ügetés kényelmes? De persze nem úgy, hogy hátradőlsz, vagy a comboddal elroppantod a ló bordáját, vagy a csípőddel heveny, erőszakos, szándékos mozgásokat végzel, hanem csak úgy ülve maradva?
Heti 1x20 perc az nagyon kevés. Ok kezdő lovasnak 30 percet szoktunk ajánlani, de aki már mondjuk fél órát lovagol az bírja az 1 órát is.
Sok kengyel nélküli munka kell, illetve több lovaglás, legalább heti 2. És folyamatos javítás az edző részéről. Viszont én a helyedben lehet a lovardaváltáson gondolkodnék el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!