Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Milyen gyógynövényt érdemes...

Milyen gyógynövényt érdemes adnom a csikómnak?

Figyelt kérdés
Májusban lesz 1 éves és rendszeresen legelőn is van, sötétedéskor, rossz időben boxban. Az kancától már elválasztva van. Egészséges, mint a makk, de szívesen egészíteném ki az étrendjét valami jó kis természetes gyógynövénnyel, valószínűleg jót tenne neki, nem ártana. Esetleg valami ami a fejlődését segíti, stb. Utána néztem kicsit, a gyömbéren, páfrányfenyőn gondolkoztam, de nem tudom hogyan kéne adni neki, száríva vagy frissen, milyen mennyiségben. Ha van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok, tanácsotok kérlek osszátok meg. A válaszokat előre is köszi!

2019. febr. 4. 19:43
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Azért vigyázz a gyógynövények etetésével! Van amelyik mérgező is lehet, vagy a csikónál kellemetlen mellékhatásokat okoz.Hozzáértés nélkül inkább ne adj neki, minthogy ártsál.

Amúgy én nem igazán adnék neki semmit.Jó széna, alma, sárgarépa,zab.Azért nem adnék, mert ha valami betegség felüti a fejét később, gyógynövényekkel jól lehet gyógyítani, ha nem szokta még meg a szervezete.

Van egy hölgy, Marton Zsófi aki fejlett szinten ezzel foglalkozik, tanulta, kitapasztalta.Interneten beírod a nevét és hogy gyógynövények lovaknak, sok mindent kidob.

Vannak készítményei is, amiket meg lehet rendelni.

Nekem két lovam van, egyik nagyon allergiás a porra.Már kétszer volt hogy nagyon csúnyán köhögött, hetekig, gyógyszerekre sem javult.Ekkor találtam meg az oldalt.

A készítményeknél meg lehet nézni, mi van bennük.

Gyógyszertárban vásároltam össze a pár féle szárított gyógynövényt,összekevertem, és kb.2 hétig reggel-este a zabba belekevertem a lónak belőle 2-3 evőkanálnyit.Már 1 hét alatt elmúlt a köhögése.

Lovakat nagyon könnyű gyógynövényekkel gyógyítani, mivel akár a zabbal, akár szénába keverve megeszik.Embernél ez nem olyan hatásos, mert csak a főzetet issza meg, de a ló töményen a növényt eszi meg.

Ugyanez a lovam hajlamos kólikára, arra is nagyon jól hatott egy másik féle gyógynövény keverék.

2019. febr. 5. 12:06
 12/13 anonim ***** válasza:

Gyógynövényekkel is vigyázni kell nem csak a gyógyszerekkel!

Lehet mérgező a lóra vagy a csikóra és lehet más a hatása, mint, amit olvastál a neten az emberre való hatásokról. Sőt! Ha összekeversz többféle gyógynövény akkor nagy mértékben is változhat a hatása!

Ezt is túl lehet adagolni egyébként, van amelyikből egy kevés is gondokat okozhat (gondolj arra hogy egy nagy férfi embert is megölhet egy aprócska mégező gomba, nem nagy mégis öl).

Elhiszem hogy ártalmatlannak tűnik, de ez is egyfajta gyógyszer. Nem ajánlom hogy otthon kísérletezz vele, ha semmi baja a lónak akkor olyanokat adhatsz neki, amiben teljesen biztos vagy (pl.: kamilla, fokhagyma), de amúgy szerintem ne erőltesd.

Vagy vegyél immunerősítő keveréket lovaknak (fitocavallo.hu oldalon például kapni ilyet, de sajnos ha mindent megvennél boltban akkor is kb ilyen árban lennél) attól tuti nem lesz baja és egészséges lovaknak is adható, nem valamilyen betegségre javallott.

2019. febr. 5. 16:48
 13/13 anonim ***** válasza:

Előző vagyok

*nem csak valamilyen betegségre javallott.

2019. febr. 5. 16:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!