Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nagyon felek hogy komolyabb...

Nagyon felek hogy komolyabb serulesem lesz ha leesek a lorol. Valami tanacs?

Figyelt kérdés
Hogy kell ugy esni hogy ne torjem el semmim? Most ez a legnagyobb felelmem. Tegnap eses kozeli elmenyben volt reszem es nagyon meg vagyok ijedve. Elengedtek futoszarrol. Aranylag egesz jol ment mindent. Mar levezettem a lovat. Az utolso kort mentem vele lepesben, jo hosszu szarakat engedve neki hogy nyujtsa meg a nyakat. Megijedt valamitol, beugrott vagtaba, de olyan szinten hogy azt se tudtam hirtelen hol vagyok. Elvileg tok ugyesen kiultem, de oszinten nem emlekszem semmire. Nem tudtam hogy sirjak vagy nevessek. Aztan eszembe jutott hogy mi van ha ilyen gyorsasagbol leesek. Tudom hogy benne van a pakliban meg vele jar a lovaglassal. De ha vert latok ajulok, ha torest latok szinten. Es ezert szeretnek jol esni, es nem eltorni semmimet. Valami tanacs? Elore is koszonom.

2018. okt. 14. 14:22
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Akkor most ez azt jelenti hogyha van egy kicsi félsz bennem, akkor nem lehetek igazi lovas? Ti nem ijedtetek meg soha kezdőként egy hirtelen bakolástól vagy attól hogy le akart dobni a ló? :( Most úgy érzem hogy csak én vagyok ilyen.
2018. okt. 20. 21:30
 12/20 anonim ***** válasza:
68%
Én nem azt írtam, miért nem rám hallgatsz?
2018. okt. 20. 21:41
 13/20 anonim ***** válasza:
72%

Még hogy aki fél abból nem lehet igazi lovas... Úristen, ez nagyon nem így működik. Nem attól frankó gyerek valaki hogy soha semmi nem teszi próbára az önbizalmát, hanem attól hogy képes túljutni az ilyen, útközben adódó nehézségeken. Kb 20szor estem eddig, majdnem minden alkalom után féltem újra felülni - de ettől függetlenül megtettem, mert tudtam hogy irracionális a félelmem hisz az esetek nagy részében azért rajta maradok a lovon, az esés pedig a dolog része. Legutóbbi esés után sok idő kimaradt és az azt követő első lóra ülésnél értettem meg igazán a kifejezést,hogy "remeg a térde, mint a kocsonya". Ez tök természetes, az agyad csak igyekszik a félelem által megóvni a potenciális veszélytől és életben tartani téged, akkor lenne baj ha nem félnél soha.

Szóval nyugalom, túl fogsz rajta jutni a sikerélmények hatására.

2018. okt. 20. 23:34
 14/20 A kérdező kommentje:
Jajj nagyon szépen köszönöm :)
2018. okt. 21. 02:40
 15/20 anonim ***** válasza:
24%

"Akkor most ez azt jelenti hogyha van egy kicsi félsz bennem, akkor nem lehetek igazi lovas?"

Nem, nem azt jelenti. A válaszomban kifejtettem, nincs kedvem még egyszer leírni.

"Ti nem ijedtetek meg soha kezdőként egy hirtelen bakolástól vagy attól hogy le akart dobni a ló? :("

1. LE AKART DOBNI? AZ ISKOLALÓ? Ijedezés helyett inkább keresnék egy olyan helyet, ahol nevelik is őket.

2. Én vagyok a hülye, vagy tényleg egyszer sem írtál semmi megijedéssel kapcsolatosat egészen eddig a kommentig?

2018. okt. 22. 16:39
 16/20 anonim ***** válasza:
32%

"Még hogy aki fél abból nem lehet igazi lovas... Úristen, ez nagyon nem így működik."

Jó, te megértetted.

"Kb 20szor estem eddig, majdnem minden alkalom után féltem újra felülni - de ettől függetlenül megtettem, mert tudtam hogy irracionális a félelmem hisz az esetek nagy részében azért rajta maradok a lovon, az esés pedig a dolog része."

Ez azért egy "kicsit" különbözik attól, amiről a kérdező beszámolt, nem?

2018. okt. 22. 16:41
 17/20 A kérdező kommentje:
16:39-es. A kérdésem alatt kifejtettem, hogy mi volt a történet. Megijedt a ló és brutál gyors vágtába ugrott lépésből. (Nyilván később jobban ki tudom ülni). És amiért az előző lovardámból eljöttem, annak az volt az oka, hogy folyton le akart dobni a ló (ezt nem írtam a kérdéshez)
2018. okt. 22. 17:05
 18/20 anonim válasza:
49%
Az esetek nagy részében nem lesz nagyobb baja a lovasoknak. Ezt tapasztalatból mondom. Persze ezt nem az ugratásokra, meg veszélyesebb dolgokra értem, mert ott azért nagyobb az esély a nagyobb sérülések szerzésére. De akik ezt űzik, azok (normális esetben) tisztába vannak ezzel, meg persze már stabil az ülésük minden jármódban, és már nem egyszer estek is le lóról. De amiket leírtál, az alapján te még az elején járhatsz. Szóval gondolom ilyeneket még nem fog megcsináltatni az oktatód veled. Ha csak akadályok meg minden nélkül egy pályán csináljátok a feladatokat lovasoktató jelenlétében tapasztalt és gyakorlott iskolalovakon, akkor kisebb az esélye, hogy komolyabban megsérülsz. De azért arra ne számíts, hogy soha az életben nem fogsz leesni. DE! Leesel, a ló elfut (ha nem fogod a szárakat), aztán ha lenyugszik megfogjátok és visszaülsz. Ennyi. Ne ragozd túl, ne rágódj ezen. De azért volt már nekem is rá példa, hogy esés közben hajszálon múlt, hogy a ló nem a fejemen ment keresztül. Pedig én már kicsit gyakorlottabb vagyok. Sosem tudsz az ilyenekre előre felkészülni, de meg tudsz tenni mindent annak érdekében, hogy elkerüld az esetleges baleseteket. Éppen ezért mindig legyen rajtad megfelelő védőfelszerelés (kobak, gerincvédő), és mindig azt tedd amire az oktatód utasít.
2019. márc. 21. 16:24
 19/20 Sssaszem ***** válasza:
Ha eleged van ebből a sok esésből, akkor válasszad a western lovaglást. Sokkal jobb, ott meg tudsz kapaszkodni a kápába és mélyen ültett. Jobb a western lovaglás, mert ott nincs sok esés. Ezt válasszad, ha félsz a sok eséstől.
szept. 5. 11:42
 20/20 Sssaszem ***** válasza:
Keress egy western lovardát és kezdj el tanulni a western lovaglást. Nagyon jó lesz ott quarerek vannak általában nem olyan magasak ami pont neked van kitalálva, akik félnek az eséstől.
szept. 5. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!