Nagyon felek hogy komolyabb serulesem lesz ha leesek a lorol. Valami tanacs?
Sajnálom, hogy megijedtél. Bombabiztos recept nincs, de az ösztönök egész jól szoktak működni egy-egy esésnél. És hidd el nekem, sokkal lassabban fogod látni, mint ahogy megtörténik, úgyhogy lesz időd gondolkodni, helyezkedni. Arra figyelj, hogy ne tenyérre-térdre érkezz, hanem próbáld meg kigurulni a dolgot. Többször estem már, és homokon semmi bajom nem lett. A koszosságon kívül. Ha nem úgy peregsz le a lóról, mint egy zsák liszt, hanem megpróbálsz ellene tenni, jó esélyed van arra, hogy megúszd. És ne nézegess lovas balesetek a youtube-on, mert 1- sok esetben az emberi hülyeség az oka, 2- másik része a neveletlen ló, amivel te még nem fogsz találkozni, 3- a maradék versenyen, komoly sebességnél, nagy ugráson, ami szintén ráér még.
Lovon meg sosem bambulunk, hanem egy lépéssel előttük járunk. Vedd észre te előbb a galambot, traktort, libbenő zacskót!
Nem rettegve félek. Ha rajta vagyok a lovon már eszembe sem jut. És egyébként ma megvolt az első vágtám futószáron:) Nagyon élveztem.
Emlékszem, hogy amíg nem ment az ügetés nagyon féltem tőle. Aztán most hogy tudok ügetni abban már teljesen magabiztos vagyok. Ha így fog menni a vágta is, remélem elmúlik ez a félelem. Nektek mikorra múlt el? Azt lehet elfelejtettem mondani hogy 2 és fél hónapja lovagolok újra hosszú kihagyás után
"vagy van egy rossz élménye, esetleg esése"
Bocsi, hogy ezt mondom, de ilyen hozzáállással nem sok közöd lehet majd a lovagláshoz a jövőben. "ESETLEG esése"? Az edzőm szerint 15 esés után nevezheti magát valaki lovasnak, addig szezonpacikázó. Még mindig nem értem azt, hogy ha valakinek "van egy rossz élménye" (nem egy lesz) annak mi köze bármilyen félelemhez. Tényleg jóindulatból mondom, de nem hiszem, hogy valaha is lehet lovas az ilyen emberekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!