Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti megvennétek egy 16 éves lovat?

Ti megvennétek egy 16 éves lovat?

Figyelt kérdés
Tényleg odavagyok érte, de apám le akar beszélni, ugyanis szerinte "öreg". Természetesen számít a véleménye, hiszen sok mindenbe beszáll majd anyagilag, de mégis, hogyan tudnám meggyőzni? Vagy csak engedjem el és keressek fiatalabbat?
2018. aug. 15. 21:53
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
26%
10 12 évesnél öregebb lovat általában nem éri meg megvenni, kivéve hacsak nem ért el kimagasló eredményeket vagy ha tenyésztésre jó.
2018. aug. 16. 19:48
 12/18 anonim ***** válasza:
16%
5 ször meg nem fogod kipróbálni, max 2 szer de ha annyira jó akkor azt mire mennél ötödjére már rég el van adva. Egyébként elsőre meglehet állapítani 10-15 perc melegítés után egy ló képességeit. Pl ha tompa az oldala, merev, nem hajlik nem mennek át rajta a felvételek, nem ugrik be rendesen vágtába akkor egyértelmű mi a helyzet. Ehhez nem kell előtteötször kipr8egy lovat, ha nem értesz hozzá lovagolhatsz rajta 10 szer is előtte akkor sem veszed észre ha baja van. Lóvásárlás egy lutri, a magyar lóállományt tekintve 80% elrontott ló, 16 éves ló igencsak ebbe a rizikófaktorba tartozik.
2018. aug. 16. 19:55
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem azt mondtam, hogy "annyira jó", hanem hogy nekem mindenben tökéletes, másnak lehet, hogy nem. Nem "kipróbálom", ezt nem tudom, mikor mondtam. Videón szerintem láttuk volna (edzővel) ha bármit rosszul csinált volna. Tehát nem "kipróbálom", hanem egyáltalán megnézem, hogy működünk-e együtt, és ebből a szempontból mindegy, hogy mindent tökéletesen megcsinál, ha nem passzolunk. Nehéz lenne elmagyarázni, de találkoztam már ilyen lóval. Még szerencse, hogy neki az ég világon semmi köze nincsen a magyar lóállományhoz, ugyanis a lehető legmesszebb van Magyarországtól.
2018. aug. 16. 21:02
 14/18 Horses1130 ***** válasza:
29%

Ha rám hallgatsz akkor fiatalabbat veszel.

Ha csak 22-23 éves koráig lovagolhatod, úgy nem éri meg belefektetned.

Ha rám hallgatsz inkább veszel egy fiatalabbat *-*

Üdv:Horses1130

2018. aug. 18. 17:40
 15/18 anonim ***** válasza:
55%
mit tudsz az előéletéről? agyonhasznál állat vagy csak hobbi szintű? milyen az egészségi állapota? izületek? paták? fogak? ha ezek rendben vannak én simán megvenném arra a célra amit leírtál
2018. aug. 19. 15:11
 16/18 A kérdező kommentje:
A tulajdonos lókiképzéssel foglalkozik, 20 ló tulajdonosa. Korábban reiningben versenyzett, már visszavonult, de agyonhasználtnak semmiképp nem mondanám. A tulaj állítása szerint kiváló az egészségi állapota, az ezt igazoló orvosi papírt szintén megkapom.
2018. aug. 19. 17:46
 17/18 anonim ***** válasza:
70%

Ha odavagy érte, akkor mindenképp vedd meg!

Nekem van kettő 16 éves lovam, kiskoruktól nálam vannak.

Nem azt mondom hogy ugyanolyanok mint fiatalon, de még egyáltalán nem látszanak idősnek, se a mozgásuk, se kinézetük alapján.

2018. szept. 1. 21:30
 18/18 A kérdező kommentje:

Feltettem egy kérdést, aki nem szeretne válaszolni, csak magát levezetni jött ide, az ne írjon. ^^

"Mit gondolsz miert szabadulnanak tole 16 evesen, azert mert annyira jo?"

Mint már mondtam, lókiképző a tulajdonosa, tehát minden lovától "megszabadul", amikor már bombabiztosak. Szóval igen, azért, mert már annyira jó.

2018. szept. 2. 13:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!