Megvennétek így a lovat?
Életem első lovát készülök megvenni. Hobbiló lesz. Találtam egy minden szempontból tökéleteset, igazi szerelem. Állatorvossal is megnézettük, és a sántaságvizsgálat az egyik hátsó lábánál enyhe pozitív lett (hajlítás után 1-2 bicegős lépés ügetésben). Munka közben semmi nem látszik rajta, amúgy nem sántít.
Nagyon szeretném ezt a lovat, de ez betette a bogarat a fülembe. Mit tennétek a helyemben?
Mennyi idős a ló?
A baj az hogy a sántasság később rosszabbodhat
Szia! Nekem sajnos nincsen lovam, de nagyon szeretnék. Ahova én járok lovagolni, ott van egy póni, akinek valami baj van a csípőjével, de ugyan olyan boldog életet él mint egy normális póni. Szerintem, ha igazán szeretnél egy lovat, és érzed, hogy neked ez a ló kell, akkor ne számítson, hogy egyszer kétszer sántít. Először furcsa lesz, de megfogod szokni. Szerintem nyugodt szívvel megveheted. Legalább is én megvenném!:)
-Rubi-
7 éves. Tudom, hogy rosszabbodhat, de nagyon tetszik, "kis" hülyeségbe belemennék érte. Nagyon nagyba nem.
Nyilván van keretünk állatorvosra, ha gyógyíttatni kell.
"Ahova én járok lovagolni, ott van egy póni, akinek valami baj van a csípőjével, de ugyan olyan boldog életet él mint egy normális póni."
A kérdező gondolom nem tartani akarja, hanem lovagolni szeretne vele. Sánta-gyanús lovat én nem vennék meg, mert aztán ha tényleg rosszabbodik, akkor rajtam marad 15-20 évig, mert eladni nem tudnám, lovagolni meg nem akarnék rajta a ló érdekében.
Kérdés honnan sánta a ló? Mert okozhatja izomzati, ízületi probléma is, de akár hátfájdalom is. Na meg ki tudja mi a ló előélete. Lehet, hogy jobban is sántít, csak megtolták kis szteroiddal vagy fájdalomcsillapítóval, aztán úgy nem sánta, csak ha elhozod és 2 hét múlva biceg ezerrel, akkor meg vakarhatod a fejed, aztán pihenteted hosszú hetekig, javulgat, aztán újabb fokozódó terhelésre megint lesántul. Ismerősöm így járt, egy vagyont költött a lovára, állatorvosra csak 200 ezret, megnézték a fülétől a farkáig, röntgen, uh meg amit akarsz és nem tudják mi a baja a lónak.
Lehet, hogy ennek csak kisebb ízületi bántalma van és ha bemelegszik már minden ok, de ez így nagyon rizkós, a helyedben nem vállalnám be szerelem ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!