Van egy ló akit én szoktam lovagolni mert a gazdája nem tud, de néha futószáron kisgyerekeket voltizsban lovagoltatnak rajta. Februárban kezdtem el lovagolni úgy, hogy 2évig a legelőn volt, senki nem foglalkozott vele de már abban se vagyok biztos, hogy belovagolták rendesen. Én jártam hozzá rendszeresen és nagyon szépen ment már alattam de egyszer ráültem szőrén (úgy hogy előtte nyeregben is lovagoltam) és amikor szerettem volna vágtázni felrántotta a nyakát és akármit is csináltam csak még feljebb tette. Persze nem hagytam rá és utána vágtáztam vele pár kört még szőrén de utána megint ugyanez volt ezért visszanyergeltem és nyeregben akkor már rendesen beugrott egyből. Na igen, de azóta folyamatosan amikor vágtáznék felrántja a fejét és nem tudok mit mezdeni vele megvárom míg letegye és abból az 1mpes beugratásból lesz kb 15. Erre szeretnék tippeket, higy mit tudnék ilyenkor csinálni?
2018. aug. 5. 20:30
1/9 anonim válasza:
használj martingált az segíthet.
2018. aug. 5. 20:54
2/9 anonim válasza:
Lehet fáj a háta?
2018. aug. 5. 21:12
3/9 A kérdező kommentje:
Igen martingálra gondoltam és már én is.A háta meg nem hiszem hogy fáj neki mert amikor kérdeztem a gazdáját erről akkor azt mondta hogy az orvos azt mondta nem fáj neki.Meg amikor végighúzom a kezem a gerincénél akkor se csinál semmit.
2018. aug. 5. 22:12
4/9 anonim válasza:
verj le neki egyet pálcával amint csinálja. nehogymár a ló dirigáljon.
2018. aug. 5. 22:46
5/9 anonim válasza:
Pedig lehet fájdalom is. Én esetleg segédszárral próbálnám meg egy-két alkalommal rátenni és úgy beugratni. Futószárazáskor is felvágja a fejét vágtabeugratáskor? Martingál is megoldás lehet vagy még azt tudom javasolni, hogy körön ugrasd be és tartsd is ott egy-két kör erejéig.
De akár azt 8s el tudom képzelni, hogy a kezeddel csinálsz valamit, ami nem ok neki. Dolgoztuk olyan lóval, ami azért ment szár ellen, mert fájt az ínye, mert aki előtte lovagolta túl erős kézzel tette. Kezelés és gumis zablára váltás után jobb lett.
2018. aug. 6. 09:43
6/9 anonim válasza:
Azért én mégis megnézetném állatorvossal, mert ugye írtad is, hogy mikor szőrén mentél rajta, akkor kezdte el csinálni. Mondjuk lehet, hogy már csak szívózásból csinálja, de nem véletlen kezdte akkor, mikor ugye nem oszlott el a hátán a súly.
2018. aug. 6. 10:32
7/9 anonim válasza:
Ha szőrén kezdte el, akkor pedig valószínűleg fájdalom lesz. Nézesd meg orvossal!
2018. aug. 6. 10:46
8/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, majd mondom a gazdájának hogy hívjon egy orvost és nézesse meg. Futószárazni nem én szoktam és még nem láttam ott milyen úgyhogy arra a kérdésre nem tudok válaszolni.
2018. aug. 6. 11:00
9/9 anonim válasza:
Állatorvos... mielőtt még bármilyen segédeszközt feltesztek... az ülésedet is vizsgád felül, lehet, sőt biztos, 'fájsz' a hátának beugratás előtt, mert hát azt írod, nyeregből nem csinálja. A szőrén lovaglás amúgy vagány' dolog, de a ló hátának közel sem olyan jó, mint ahogy azt sokan hiszik, a lovas ülőcsontjai rendesen tudják nyomni a hátizmokat, s egy kicsit is merevebb derekú lovas nagyon tudja bántani a ló hátát. Inkább b nyeregben :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!