Hogyan kell helyesen kiülni a vágtát?
Sziasztok!
Valaki el tudná részletesen magyarázni, hogy hogyan kell kiülni a vágtát?
Testtartás, a ló mozgásának követése, ülés, beugratás, stb.
Nem tudom, hogy mennyire fontos-e de terepen fogok kezdeni vágtázni, egy viszonylag gyors lovon.
Ja még az is hozzátartozik, hogy a ló vágtánál feladja elég rendesen a fejét, és elvileg nála rövid szárat is kell fogni vágtánál mert könnyen engedelmetlen lehet hosszabb, vagy normál hosszúságúnak mondható szárral.
A válaszokat előre is köszönöm, és most az egyszer kíméljenek a hozzá nem értő válaszolók köszi!
Utolsó előtti:
igazad van, max majd én mondok nemet, és megkérem, hogy akkor inkább futószáron kezdjük, és am gerincvédő meg kobak mindig van rajtam.
utolsó válaszoló: nem kell ide terápiás ló, egy sima iskolalóra bárhol felültetnek, és ahol most vagyok sztem a ló azért érzi, hogy én "rá vagyok utalva", de ahol ezelőtt voltam a lónak konkrétan semmi nem tűnt fel ebből.
jah és sajnálom a barátnődet.
+ ugrott már meg alattam ló
amúgy köszi a válaszokat
kedves utolsó:
Ha ez rólam szólt akkor nagyon aranyos vagy és örülnék ha nem néznéd ennyire szerencsétlennek a másikat egyes dolgok miatt.
ja és csak tudd egyszer ugrott meg alattam, egyszer kiugrott oldalra, és sokszor megbotlott, és még nem estem le, de ha te lenézed a másikat azért mert pl. vak akkor nyugodtan megteheted, de sokra nem mész vele.
Ha nem rólam volt szó akkor szerencséd.
Na szóval: ez nem takarózás.
csak azért mondom, hogy akik pl. segíteni akarnak elmagyarázni, azok tudjanak róla.
ja és ez nem önsajnálat, és bárki mondhat negatív véleményt, nem érdekel, de azt lehet olyan szavakkal is.
Ja és igen elgáncsollak a botommal :D
meg aki vak az nyomorék :D, de akkor mindenki az akinek v.mi betegsége/baja van.
Ja és még mindig a kérdésemre szeretnék választ kapni
Meg nem sajnáltatom magam, mert sztem nincs miért.
De sztem akkor ne is válaszoljatok, töröljék a kérdést
Ha ilyen lovon kezdesz nem fogod tudni visszafogni. Ha felbassza fejét onnantól szinte baszhatod a szárat. Ott bele kell ülnöd erélyesen a nyeregbe és összeszedned. DE első vágtánál ez nem fog menni valszeg. Szóval készülj fel hogy elfog veled menni a rákba.
A többieknek csak annyi én is terepen tanultam vágtázni. De azt hozzá teszem hogy fogatos lovakkal voltunk. Tehát nem is előzték meg egymást max mellé vágtázott. Ezt így meg lehet oldani de ez is lótól függ. Így is oda kellett figyelnem mert a második vágtánál megmukkant azt kicsit beturbózott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!