Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért nem megy a vágta?

Miért nem megy a vágta?

Figyelt kérdés
Pár éve jártam lovagolni kb 1,5 évig aztán leestem mert beugrott a ló vágtába, és én akkor nem ültem vissza. Aztán idén márciusba kezdtem el megint lovagolni elég jól megy az ügetés ezért futószáron, kapaszkodva, elkezdtünk vágtázni és 1-2 másodpercig minden klassz volt utána eldöltem valahogy jobbra és leestem de az oktató szerint azért mert dagi a ló és nem lehet jól meghúzni a hevedert! Azóta már egy normál 'ló méretet' kapok, többször megkérdezték hogy akarok-e vágtázni de én visszautasítottam mert nagyon félek. (Pedig aztmondják hogy azon a magas lovon kényelmes a vágta). De én nagyon félek és nem tudom legyőzni! Valami tippet tudnátok adni?:) Köszi

2018. júl. 22. 20:08
1 2
 11/12 anonim válasza:
Én ezt az egészet tapasztalatból írom, nem vagyok még profi, sem edző, viszont vágtázni már elég jól tudok. Futószáron a vágta nem ugyanolyan érzés. Kicsit bedől a ló, ezért először nekem is furcsa volt. A lényeg, hogy ha kapaszkodsz is, a vállaiddal, felsőtesteddel fordulj a lóval együtt, ez főleg nagykörön fontos. Egész pályán, terepen teljesen más vágtázni. Csak szépen nyugodtan, lazán, kell menni, és nem lesz semmi baj. Én is féltem kicsit, amikor először vágtázhattam szabadon tereplovagláson. Aztán meg le sem szerettem volna állni. Szóval ne félj tőle, gyönyörű érzés!
2018. júl. 29. 19:19
 12/12 anonim válasza:

Az utolsó válaszoló a számból vette ki a szót:D A vágta szerintem sem ugyanolyan futószáron, mint szabadon. Személy szerint én nehezebbnek találtam a futószáron való vágtázást.

Az a lényeg hogy ne görcsölj rá! Légy laza. Dőlj kissé hátra és persze futószáron befelé, sarok le és próbálj együtt mozogni a lóval:D Hidd el ha egyszer sikerül ráérezned a ritmusára, csodálatos érzés lesz:)

Én is sokáig szenvedtem a vágtával, kétszer le is estem az egyik pont a görcsölés miatt történt. De felálltam, leporoltam magam, és visszaültem. Nem szabad feladni! Sok szerencsét kérdező! Hidd el sikerülni fog:)

2018. júl. 29. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!