Mire való Parelli 7 játéka?
Aki lepontozta a normális válaszokat rendre, mondja már el milyen megfontolásból?..
Kérdező, most mi van? Nem érdekel? Hisz kiírtál egy kérdést, nem azért mert érdekel? Amúgy meg ez nem olyan dolog amiről az emberek csak úgy nem hallanak. Ha egy edző nincs tisztában a földről végzett munka jelentőségével, akkor szedném is a sátorfámat. Amúgy is, ez milyen hozzáállás, hogy ha nem hallottak ott róla akkor neked se fontos? Nem akarsz fejlődni, bővíteni a tudásodat?
Sajnos sokan akik hallottak is róla nem veszik komolyan, mert pár önjelölt suttogó lejáratta ezt a módszer, és emiatt is van kétes megítélése.
Viszont ott van Szabó Zoli és a fia Bükkösdön, aki évtizedek óta hasonlóan képez ki lovakat, és jó eredménnyel. Természetesen a gazdájával együtt történik a kiképzés, és fel tudják építeni a lovat, a további célokra.
Mellesleg kérdező mióta lovazol? Mert az hogy a parelliről nincs kialakult képed ok, de hogy a nyomára engedést, a földi munkát és az idomítást ne tudd... Pedig ezek szakágtól függetlenek.
"Ez az. Akkor tudja, ha megtanítják. Én 10 éve lovagolok, pontosan 10 helyen foglalkoztam már lovakkal, de soha egy lovassal sem találkoztam, aki hallott volna idomításról, játékokról, vagy "csatlakozásról". Az edzőim is úgy néztek rám, mintha hülye lennék. Gondolom, ez itthon nem igazán terjedt el."
Idomítás=földről+nyeregből végzett munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!