Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mire való Parelli 7 játéka?

Mire való Parelli 7 játéka?

Figyelt kérdés
NEM azt kérdezem, hogy hogy kell, hanem hogy mire jó? Illetve mit jelentenek az idomítás, csatlakozás, földről dolgozni szavak?
2018. jún. 24. 22:03
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Hát, itt nem ismerik, úgyhogy innentől engem sem érdekel. xD
2018. jún. 28. 06:04
 12/23 anonim ***** válasza:
49%

Aki lepontozta a normális válaszokat rendre, mondja már el milyen megfontolásból?..

Kérdező, most mi van? Nem érdekel? Hisz kiírtál egy kérdést, nem azért mert érdekel? Amúgy meg ez nem olyan dolog amiről az emberek csak úgy nem hallanak. Ha egy edző nincs tisztában a földről végzett munka jelentőségével, akkor szedném is a sátorfámat. Amúgy is, ez milyen hozzáállás, hogy ha nem hallottak ott róla akkor neked se fontos? Nem akarsz fejlődni, bővíteni a tudásodat?

2018. jún. 28. 09:21
 13/23 anonim ***** válasza:
66%

Sajnos sokan akik hallottak is róla nem veszik komolyan, mert pár önjelölt suttogó lejáratta ezt a módszer, és emiatt is van kétes megítélése.

Viszont ott van Szabó Zoli és a fia Bükkösdön, aki évtizedek óta hasonlóan képez ki lovakat, és jó eredménnyel. Természetesen a gazdájával együtt történik a kiképzés, és fel tudják építeni a lovat, a további célokra.

Mellesleg kérdező mióta lovazol? Mert az hogy a parelliről nincs kialakult képed ok, de hogy a nyomára engedést, a földi munkát és az idomítást ne tudd... Pedig ezek szakágtól függetlenek.

2018. jún. 28. 12:01
 14/23 A kérdező kommentje:
A téma nem érdekel. Azért kérdeztem, mert nem tudtam, mi az. Nem szeretnék vele semmit kezdeni. De mondd csak, hol is írtam, hogy az edzőm nem tud a földről végzett munkáról? Nem találom. De, akarok fejlődni. De nyilván, ha az edzőm sem tudja ezeket, akkor nincs kitől megtanulnom...
2018. jún. 28. 16:53
 15/23 A kérdező kommentje:
Utolsó, 10 éve "lovazok". A földről való munkát azért nem tudtam, mert nekünk itt azt mondják, hogy "futószárazd le" és nem azt, hogy "dolgozz vele a földről". Remélem, ez nem probléma.
2018. jún. 28. 16:56
 16/23 anonim ***** válasza:

"Ez az. Akkor tudja, ha megtanítják. Én 10 éve lovagolok, pontosan 10 helyen foglalkoztam már lovakkal, de soha egy lovassal sem találkoztam, aki hallott volna idomításról, játékokról, vagy "csatlakozásról". Az edzőim is úgy néztek rám, mintha hülye lennék. Gondolom, ez itthon nem igazán terjedt el."

Idomítás=földről+nyeregből végzett munka.

2018. jún. 28. 17:14
 17/23 A kérdező kommentje:
Olvasd el az első választ...
2018. jún. 28. 17:29
 18/23 anonim ***** válasza:
49%
Földi munkának nem csak a futószárazást tartjuk. Ajánlom figyelmedbe Dr. Göblyös István munkásságát, pl egy szelete itt található [link]
2018. jún. 28. 19:00
 19/23 anonim ***** válasza:
Nem az én kérdésem, olvasgasd te. Leírtad hogy nem hallott az edződ olyanról hogy csatlakozás, parelli 7 játék, idomítás. Ezen nincs mit félreérteni.
2018. jún. 28. 21:50
 20/23 A kérdező kommentje:
Nincs mit félreérteni, te mégsem érted.
2018. jún. 29. 16:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!