Mi ez a Parelli-láz? Miért akar mindenki szabadidomítani?
El kell engedni a füled mellett. Mindenki úgy cseszi szét a lovát, meg úgy öleti meg magát vele ahogy akarja. Nem kell velük foglalkozni, kislányok, 2-3 éven belül úgy is megunják a lovazást.
Amúgy azzal egyet értek, hogy a tudatlanságot meg félelmet próbálják ezzel leplezni. Nem tud lovagolni, segítségadásról fogalma sincs a ló rugdosásán kívül, egyensúlya 0, tapasztalat 0. Plusz nevelni sem tudja a lovat, szóval inkább hajkurássza a karámban, aztán meg örül neki, hogy jajj de jó odamegy a ló akkor biztos sikerült a csatlakozás :D Meg elhiszi, hogy jajj de ügyes mert megcsinálta a 7 játékot (1 óra alatt hónapok munkáját xd).. Sose parelliztem kifejezetten a lovammal, de akkor is követ ha megyek a karámban, meg akkor is szóra ellép oldalra ha azt kérem. Ez nem teljesítmény, ezt bármelyik lónak alap hangon csinálni kell.
A kérdésedre nem tudom a választ, csak azt, hogy hagyni kell őket. Hülyével nem éri meg vitatkozni, meggyőzni meg úgy se tudod őket. Úgy is kibukik előbb-utóbb, hogy lovas tudás tekintetében a béka hátsója alatt vannak.
Ami viszont engem is nagyon bánt, hogy ezek miatt a sznob kislányok miatt lenézik azokat is, akik viszont tényleg a legmagasabb szinten végzik a szabadidomítást, és tudják is, hogy mit csinálnak. Nekem volt nemrég olyan tanítványom (mondjuk nem sokat tudtam már tanítani neki, inkább csak lovagolni járt hozzám) aki pont ezért jött el a régi helyéről, mert ott is mindenki "szabadidomító" volt. Csak nem értettek hozzá. Állandóan leszólták a munkáját, és beleszóltak, hogy mit hogy kellene csinálnia. Közben pedig annyira ügyes, hogy hihetetlen. Bármilyen lóval 5 perc alatt kapcsolatot teremt, gyönyörű az ülése az isten is lóra teremtette. De az ilyen sznobok ellehetetlenítik sajnos. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!