A lovam most kerult hozzam 3s nagyon le fogyott adtam neki zabot adtam neki ledaralva a zabot es sehogy se akar hízni mit tehetnék?
Zabtól a ló nem fog hízni.
Tegyed ki jó, erős füvű legelőre, ott hamar összekapja magát. Legyen féreghajtás, fogait nézesd meg, és esetleg konzultálj az állatorvossal, valami vitaminkészítmény érdekében.
A kukoricával nagyon kell vigyázni, főleg, ha nincs szokva hozzá.
Még az jutott eszembe, hogy az abrakjára önthetnél lenmagolajat vagy jó minőségű (lehetőleg hidegen sajtolt) napraforgóolajat. Ehhez is folyamatosan kell a lovat szoktatni, először csak fél deci, aztán fél decinként növelni, különben hasmenése lesz.
Amúgy szerintem először is konzultálj állatorvossal, féreghajtás, plusz fogát nézze meg, meg azt is, hogy egyáltalán mennyire sovány az a ló. Sok amatőr lovas hajlamos a normális kondiban lévő lovat is soványnak látni, s nagyon sok az elhízott ló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!