Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi történt Szilvásváradon?

Mi történt Szilvásváradon?

Figyelt kérdés

Úgy hallottam két ló súlyosan megsérült a lószállítóban amelyből az egyiket elkellett altatni. Rég versenyeztem már nem tudom a szabályokat de tényleg ilyen világot élünk hogy nem lehet le hozni a lovakat a lószállítóról csak akkor ha fizetsz a boxért?! És mi van ha nincs annyi hely mint ahány ló? Ez nem állatkínzás vagy ilyenkor már nem számít csak a pénz?

Nem védek senkit nyilván hibás volt a tulaj is de ez leginkább a szervezőség hibája, nem elég pénzt kérnek el a versenyekért...

Szóval pontosan mi is történt és tényleg van ilyen szabály?

(Kicsit sokkolt ez a boxos nyavaja bocsi)

2018. máj. 14. 06:50
 1/8 Dubai válasza:
Szia, én erről a történetről nem tudok. De amikor én indulok nagyobb versenyen, akkor gond nélkül lehozhetom a lovam, ha nincs is annyi box akkor adnak a sajátjukból. Szerintem nincs ilyen szabály, de ha tényleg nem engedték őket le, akkor az nagy szemétség volt. A box árak tényleg az űrbe szöktek.
2018. máj. 14. 09:09
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Lovasok.hu-n van cikk erről, ott írják, hogy vmi új szabályozás miatt, ha nincs boxbérlés, akkor Szilvásváradon és a Tattiban a lovak nem jöhetnek le a futóról.

Csak azt nem értem, hogy akkor miért opció a boxbérlés? Szánalom a köbön.

2018. máj. 14. 10:34
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Nevetséges mi folyik ebben a szemét országban,nem fejlesztik a sportot egyre inkább lerombolják. Régen ilyen nem volt,ha ne béreltél bokszot akkor a futóhoz kikötötted a lovat (ha türte) vagy egy szabad karámba. A tati is egy mocskos hely,egyáltalán nem a lovakért van. Nyilván ezzel akarják rákényszeríteni az embereket a bokszbérlésre amit duplájáért adnak majd ki + beszedik rá a helyi bértartóktól is a pénzt. Pénzről szól az egész,de ameddig ez a hülye ostoba nép elmegy és megszavaz egy ilyen kormányt,ami táptalaja ezeknek a szemétségeknek nincs miről beszélni.. Amíg nem lázadnak fel a versenyzők addig nem lesz változás. Sok agyatlan birka a nemzeti vágtán is elindítja a lovát ahelyett h fellázadna ellene. Ez a nép egy életképtelen,pénzhajhász söpredék (beleértve a lovas társadalom nagyrészét)
2018. máj. 14. 16:04
 4/8 anonim ***** válasza:
86%

Ha igaz ez a szabályozás, akkor igen csak hatással a lovasok eredményére is. A ló jólléte nagyon fontos, ha a futóban kell állnia, egyrészt nem komfortos, másrészt stresszhelyzetet teremt, ami kihat a sporrteljesítményére. Ha megállás nyugodtan kikötve, akkor nem mindegy? Persze a box az igazi, de ha nincs elég box? Meg ugye ha kötelező, akkor az árak is felfelé kúsznak, ami egy több napos versenynél igen csak megnyomja az amúgy se alacsony költségeket.

Egyáltalán nem tartom etikus szabálynak, itt a versenyzőknek kell összefognia.

2018. máj. 15. 08:43
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha ez így van, akkor egyszerűen bojkottálni kell a Szilvásváradon, és a Tatiban rendezett versenyeket. Mindenkinek, mindegyiket. Majd rájönnek akkor, hogy így nulla pénz jön nekik ebből, és menten megéri leengedni minden lovat a szállítóról...
2018. máj. 15. 17:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A tatiban is aki lovat tart az is milyen gondolkodású ember? Karám nincs 23 órat bent áll a ló a bokszban ha verseny van ki se viheti az istállóból (házirend tiltja) és ezért kifizet 90-100 ezres tartast,máshol meg ennyiért arany élete lenne a lovának. Sok hülye saját maga alatt vágja a fát..
2018. máj. 15. 19:47
 7/8 anonim ***** válasza:
Maga a boxdíj is horribilis, egy 2 napos versenyre 28 ezer, máshol ez egy fél havi bértartás.
2018. máj. 15. 20:31
 8/8 anonim ***** válasza:
2018. máj. 16. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!