Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért hiszik azt páran hogy a...

Miért hiszik azt páran hogy a méreginjekció humánusabb mint a fejbelövés?

Figyelt kérdés

2018. máj. 6. 19:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
45%

Egyébként ha a lóról van szó, akkor nekem eszembe sem jutott volna elaltatni (vagy bármi is történt szerencsétlennel).

>> akkor mi legyen, várjuk ki, míg megdöglik magától?

Egyébként így van, ha a 3 injekciós metódust követik, akkor az altatás a leghumánusabb, de igen, az is tény, hogy utána nem lehet a jószágot elfogyasztani.

2018. máj. 6. 20:35
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Gyerekkoromban (40 éve) nagyapám lova egy árok átugrásánál bukott, s olyan szerencsétlenül törte lábát, hogy fel sem bírt állni többé. Főbe lőtték. Még nagyon hosszú ideig rángatóztak a lábai, mintha futni akarna, persze, mondhatjátok, hogy már nem élt, de nekem kisgyerekként szörnyű trauma volt. Nem lett volna szabad ott lennem, de a nagy zűrzavarban, kapkodásban fel sem tűnt senkinek. Nagyon nehezen jutottam túl a dolgon.

Több idős állatomat is altatták injekcióval, végig ott voltam velük, a karomban halt meg a majdnem 15 éves kutyám. 2 injekciót kapott. Az elsőtől elaludt, akár egy műtét előtt. A másodiktól halt meg, de akkor már nem volt tudatánál. Ő csak annyit élt meg az egészből, hogy elaludt. Álmában halt meg. Otthon történt, a saját vackán, és én uralkodtam magamon, nem is sírtam, míg el nem aludt, hogy ő nyugodtabb maradjon.

Ha újra választank, mindenképpen az altatást választanám egy szeretett állatomnak, olyan emberként, aki személyesen megtapasztalta mindkettőt.

2018. máj. 6. 20:38
 13/20 anonim ***** válasza:
93%
Én alapjáraton az injekcióra szavazok, amennyiben lehet vénázni a lovat. Sajnos nem egynél voltam ott, de néhány másodperc alatt elveszti a tudatát, még mielőtt belenyomná a doki az egész adagot és kihúzná a tűt. Onnan meg már tényleg nem érez semmit, csak leáll minden. Lövésnél nyilván megvan az az esély, amit többen is írtak, hogy nem pontos, belemozdul, stb, és akkor a már meglévő bajokat-fájdalmakat sikerült csak szaporítani. De lehetnek olyan esetek, amikor ott a pisztoly, és a dokira sokat kéne várni, vagy valamiért nem lehet a tűt bevezetni, én is azt mondanám, hogy csináljuk, hogy ne szenvedjen feleslegesen az állat. De igen, akkor olyan lőjön, aki vadászik vagy mm-re pontosan tudja, hogy mi az a pont, ahol azonnal kimúlik az állat.
2018. máj. 6. 21:29
 14/20 anonim ***** válasza:
68%
#13 teljesen egyetértek, ha a lónak erős fájdalmai vannak, ígyis-úgyis el kell altatni orvos meg a közelben sincs és van aki biztosan tud lőni úgy hogy azonnal meghaljon a ló akkor tényleg jobb megoldás a fejlövés csak ezek elég speciális körülmények.
2018. máj. 6. 21:51
 15/20 anonim ***** válasza:
69%

Sarkadi vágta?

Egyébként már a csapból is az folyik.. Bár lehet csak azért mert lovas vagyok, de akkor is.

2018. máj. 6. 22:07
 16/20 anonim ***** válasza:
96%

Bocsi nem olvastam el a válaszokat, de altatást többet is láttam. Humánus, de nem szép látvány. Állatorvosfüggő is, akit én ismerek túlaltatni szokta a lovakat. A kutyánál más az eljárás, ott előbb normálisan altatják, aztán kapja a "mérget".

Ez úgy megy, hogy bead egy bazi nagy adag altatót, a ló rángatózik, vergődik, majd elnyugszik, és meghal. Gyors, de csúnya!

Fejbelövést nem láttam, csak ismerősöket kérdeztem, azzal csak az a baj, hogy a ló koponyája nagyon ellenáló, és ha gyengébb fegyverrel lövik, többször meg kell lőni. Ha hozzáértő adja le a lövést akkor úgy gondolom humánusabb az altatásnál.

Ha a sarkadi esetről beszélünk, azt gondolom, hogy a lány kiakadása érthető. Az állatbarát megoldás az lett volna, hogy a lovat felteszik a futóra ("the show must go on" alapon)és ott azonnal altatják, vagy fejbelövik, mindegy, csak gyorsan. Vagy legalább bódítsák el, hogy ne fogja fel mi történik.

Az altatás nem drága, legalábbis nem annyira, hogy egy lótartót elgondolkodtasson. Nem 100 ezres tétel. A dögelszállítás a bazi drága.

Na itt jön a képbe, amin a lány ki volt akadva. Ennyi pénzért miért van kidobva a ló az út közepére, ahol kóborkutyák szétcincálhatják?! A hullának nyilvánvalóan már mindegy, de gazdaként nagyon rossz látni az ilyesmit, mert még nem tudod elfogadni, hogy ő már nem érző-lélegző kedvenced, akinek lelke van, hanem csak a teste, ami maradt belőle, és vagy a kukacok eszik meg a földben, vagy a kóborkutyák.

2018. máj. 8. 21:31
 17/20 A kérdező kommentje:
Dögelszállítás? Lovért ha csak a lába törött vagy hasonló baja van, akkor még fizetnek is vágóhidon. Ha emberek nagyon sok esetben szenvednek méreginjekciókor, akkor állatnál is előfordulhat, szakszerű lövés, majd utána feldolgozás minden tekentetben humánusabb és ésszerűbb megoldás. Persze a látvány miatt nem csoda hogy kiakadt szegény, bem lett volna szabad megnéznie
2018. máj. 11. 20:18
 18/20 anonim ***** válasza:
90%
Embernél teljesen más szereket alkalmaznak... A feldolgozás meg maximum gazdaságos, nem humánus. Én nem tudnám odaadni a vágóra a lovat, ami sokat tett értem, és ismerjük egymást.
2018. máj. 12. 12:13
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
De itt lelőtték és kiba.szták a földre. Ez nem feldolgozás, hanem mezei fertőzés-, és járványveszély, főleg, hogy az adott esetben ismeretlen okokból elhunyt, nyári melegben oszlásnak induló tetemekre rájárnak a helyiek (szóval nem csak a lóra). Na ez a gond.
2018. máj. 12. 18:29
 20/20 anonim ***** válasza:

"Dögelszállítás? Lovért ha csak a lába törött vagy hasonló baja van, akkor még fizetnek is vágóhidon"

Ez azért nem ilyen egyszerű. Eleve nincs Magyarországon vágóhíd, ami legálisan vághat lovakat, vagy csak néhány, nekik meg vagy kell éppen akkor, vagy nem. Külföldre visznek vágólovakat, de úgy sejtem a ló útlevelében a "vágásra nem szánom" rész volt kitöltve, a hivatalos vágás innentől eleve kilőve. Így is van aki levágatja a lovát, de pénzt nem kap érte, örülhet, ha nem kell 100 ezreket fizetnie dögszállításra.

2018. máj. 14. 22:43
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!