Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem tudom hogy kezeljem a...

Nem tudom hogy kezeljem a problémát. Vélemény?

Figyelt kérdés
Van 2 lovam. Mindegyik okos, szelíd, nyugodt, jól belovagolt. Családban, illetve a baráti körben van 6,7 gyerek, kisebb, nagyobb, akik hetente 1x jönnek lovagolni. A problémám az, hogy ugye fizetni nem fizetnek. A lótartáshoz sem járulnak hozzá, pedig tudják, hogy nem olcsó. Segíteni sem segítenek, esetleg amikor lovaglás van, pedig a lovat nem csak akkor kell ápolni, megpucolni... városon belül van mindenki. Tegyem szóvá? Jár valaki ebben a cipőben?
2018. ápr. 3. 09:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi de nem olvastam el minden választ. Viszont ami nekem eszembe jut az az, hogy a legtöbb nem lovas ember ezt nem nagyon fogja fel hogy ez mennyi munka, idő és pénz. Nem azért mert hülyék, vagy valami ilyesmi, egyszerűen nincsenek tisztában sok mindennel. Nemtudom hogy a szülők mennyire tudják, hogy a gyerekeiken kívül még mennyien járnak ingyen , vagy hogy pontosan milyen a helyzet nálad. Gondolok itt arra, hogy nálunk az istállóban van 40 ló és a rokon lány természetes hogy ingyen lovagol, de legtöbbször még én is, mert egyszerűen le kell mozgatni a lovakat. Persze a te helyzeted teljesen más, csak mondom hogy mennyi különböző szituáció lehet, és aki nem ért hozzá vagy ilyesmi az nem feltétlenül látja ezt. Rokonok mindig szivességet tesznek egymásnak, csak ennek a határát kell meghúzni. A másik pedig az, hogy az én véleményem az, hogy ha lovagláskor megpucolják a lovat, meg még egypár dologban segítenek, az alapvető elvárás, viszont szerintem pont elég is. Amikor nem jönnek lovagolni miért pucolják a lovat? Ezt én nem értem.
2018. ápr. 3. 23:42
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok.

Ezzel úgy értettem, hogy szerintem nem várhatod el azt, hogy akkor majd ők kitaláljanak valamit hogy mi lenne jó neked, mivel nem lovas emberek főleg nem. Te felajánlottad nekik hogy lovagoljanak, akkor ezt egy szívességnek veszik. Neked kell ennek határt szabni. Apukám is csinált már meg egy több százezres munkát ingyen rokonnak, mondta is hogy kár volt, mert rengeteg rengeteg ideje elment vele. De erre az a megoldás, hogy legközelebb nem fogja ezt megtenni, és nem az, hogy várja hogy eljöjjenek felmosni az irodánkba vagy valami ilyesmi.

2018. ápr. 3. 23:48
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Igazából szerintem ebbe már az elején be kellett volna vonni őket, mert még ha fizetnének, akkor oké, hogy csak felteszik a valagukat a lóra (valahol akkor se, de mindegy). De ha már tizenévesek a gyerekek, velük is meg lehet normálisan beszélni erről.
2018. ápr. 4. 05:13
 14/14 anonim válasza:
Szerintem ha legközelebb eljönnek, hívd oda őket, tanítsd meg nekik hogy kell nyergelni, kantározni(természetesen koruknak megfelelően). Előbbi kommentek közt is olvastam, hogy a szülők nincsenek tisztában az árakkal,tenni valókkal. Egyébként lehet ezt teljesen feleslegesen mondom, mert mér rég megoldottad, de mindegy. :"D Ez esetben mi a helyzet?:)
2018. ápr. 30. 17:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!