Nem tudom hogy kezeljem a problémát. Vélemény?
Gyerekeknek mondd meg konkrétan, mit akarsz. Kijönnek lovagolni, mondod, hogy oké, de előbb összetakarítunk, Pisti te seperj fel, Józsi te szedd le a trágyát, mert a jó lovasember úgy megy ki, hogy rend legyen.
Én a barátnőm nagybátyjánál tanultam lovagolni gyerekként, és természetes dolog volt, hogy a szüleink havonta egy zsák kukoricát vittek, egyik hónapban ők, másik hónapban mi. (nem a lovaknak, más állat is volt, nekünk meg kukoricaföld volt) Az is megszokott volt, hogy besegítsünk az istállóban, sőt, izagából versengtünk benne.
Beszéld meg a szülőkkel. Ha nem mondod ezeket a dolgokat, sajnos maguktól nem jönnek rá az emberek, nemigen gondolkodnak. Annyi: "egyre drágább a takarmány, nem tudnátok a lovaglás fejében kicsit besegíteni?"
Ha meg emiatt megsértődnek, akkor legalább megszűnik a problémád. De ha normálisan, kedvesen mondod, nem fognak megsértődni.
Te vagy az oktató, te mondod meg, mi legyen, vagy mi ne. Ha te azt mondod, hogy oké, de felülés előtt rendberakják a legelőket, vagy kitakarítják a bokszot, elviszik a ganét A-ból B-be, vagy bármi, akkor úgy lesz. Néma gyereknek anyja se érti a szavát, szokták mondani. Ha meg dologi valamit szeretnél, akkor azt a szülőknek kell megmondani, hogy havi egy bála széna, vagy valami.
Az, hogy rossz időben nem járnak, meg nem csoda, szerintem. Ezek alkalmi lovasok, és nem lovasemberek, ráadásul gyerekek, a szüleik osztják be legalább részben az idejüket. Ha nem lehet lovagolni, és ők oda kifejezetten és csak lovagolni járnának, akkor minek mennének, úgymond? Ez egy mentalitás, amin lehet változtatni, idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!