Holnap fogok először vágtázni. Valakinek valami tippje hozzá?
A tegnap (hétfőn) edzésen azt mondták nekem hogy következő órán vágtázni fogok. 6 hónapja lovagolok egy nyugdíjazott 16 éves sportló herélten (régen díjugrató volt 160 cm-ig)
Nagyon jól kijövök vele.
Furcsálltam hogy ilyen későn kezdek el vágtázni...de az edzők tapasztalt,versenyző lovasok voltak/vannak, így ha ők most látták jónak....nem vitatom.
Rengeteg olyan kérdést láttam itt amelyben valaki leesett a vágta közben és nem mert visszaülni....Én Nem nagyon szeretnék ilyesmit.
Valakinek valami tippje?
Nagyon izgulok.
3-4 évig az lovagol az első vágtáig akit hülyének néz az oktatója és jól lehúzza. Ha heti 1x is lovagol valaki és nem valami hatalmas antitálentum, akkor 1 év alatt el lehet jutni az első szabad vágtáig, sőt ha ügyes a lovas és gyakrabban jár akkor hamarabb is.
Én jobb szeretem az 5-8 alkalom után futószáron vágtáztatni a lovasaimat ha elég stabilak már, hogy 1) tudják milyen érzés 2) ne essenek pánikba, ha netán véletlenül beugrik a ló. Ez csak egy kis ízelítő. Persze a szabad vágta várat magára, amíg nem fix kengyel nélkül a lovas, illetve nem tudja magabiztosan iránytani ügetésben.Utána lehet komolyabban foglalkozni a vágtával futószáron.
Úristen... kezdem elveszteni a hitem az emberiségben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!