Van egy lovam, minden tok jol megy vele csak a vagta nem.
(Regota az enyem, mindig is nagyon utalt vagtazni, sokat
vertek, volt amikor vagtazott egy keveset, de akkor en nem
tudtam meg jol lovagolni annyira) (kellett kerdojel tobbi
lent)?
Figyelt kérdés
Es mostanaban “vagtazok” vele de az kb az hogy beugrik csinal egy ugrast es kesz.
Heti egyszer ketszer van hasznalva, es inkabb csak lovas nelkul vagtazik futoszaron hogy ne legyen idiota, lehet hogy ennyire nincs kondiban? Mit csinaljak hogy menjen? Es elinduljon? Tenyleg nagyon utalja egyebkemt ez is problema lehet meg amugysem egy menos lo mit csinaljak? Kerlek normalis valaszokat (a “nagy” oktato nem tud vele semmit sem kezdeni, es nincs meg havi folos 40 000 a haznal) szoval mit kell kezdeni vele?
Ha neked ez "folos" 40 ezer h idomított legyen a lovad akkor inkább add el.. Már ott elvéreztél h a tudásodhoz mérten túl erős lovat választottál ami meghaladja a képességeidet. Szerintem kár lenne ide idomításbeli,kiképzési dolgokat hozzáfűzni,te vélhetően nem tudnád megoldani,fizetni meg nem vagy hajlandó érte másnak,tehát ez a ló ilyen marad.
2018. febr. 26. 07:41
2/17 anonim válasza:
Ha kondiban van és nem is fáj semmije akkor kène vagtazzon örömmel. Mivel nem latom a lovat nehez tanacsot adni. Lusta lo nincs az biztos. Vagy faj valamije (akar a nyereg is nyomhatja ha picit is rosszul illeszkedik) vagy nincs kedve (ergo nincs ereje) akkor pedig a zab es a vitamindús kaja a megoldàs. Kap abrakot? Mit? Mennyit?
Hany eves a lo? Milyen a fizikai allapota?
Milyen fajta???
Ezek tudta nelkul nehez valaszt adni.
2018. febr. 26. 08:14
3/17 anonim válasza:
Sok oka lehet a lelkitől az egészségügyin át a lovasig. Igazából látni kéne illetve kipróbálni különböző szituációkban. Pl terepen minden ló menősebb viszont a te tudásodat se ismerjük, hogy tudnád-e kezelni. Ha a jelenlegivel nem boldogulsz, akkor keress másik edzőt vagy szakembert. Ennyiből ezt nem lehet megoldani, hogy mi itt válaszolunk.
Vagy ráfordítod a javulásotokra a megfelelő forrásokat, vagy elfogadod a kialakult helyzetet, vagy keresel másik lovat.
2018. febr. 26. 08:43
4/17 anonim válasza:
Ha futószáron probléma nélkül vágtázik, csak lovas alatt tart vissza, akkor számomra elég sanszos, hogy nyomja a nyereg.
2018. febr. 26. 12:25
5/17 A kérdező kommentje:
Na kedves elso pont ezek a valaszok nem kellenek, lehet hogy te ilyen qrva gazdag vagy de mi nem es hivtunk mar oktatot hozza de nem segitett sokat hosszutavon (fel ev) meg tuti nincs ennyi penzunk egy ora 15 000 volt csak mondom... de mindegy nem tartozom magyarazattal neked , vsak annyi hogy kerlek rendes valaszokat irjatok
2018. febr. 26. 18:04
6/17 A kérdező kommentje:
Edzes utan kap muzlit, zabot nem kap mert attol hulye lesz, hidegveru lo eleve lustacska es a vagtat kulon utalja meg regrol, a nyereg elvileg nem nyomja tobb elvileg szakerto azt mondta tokeletes de lehet hogy legkozelebb ugy probalom hogy alarakok meg egy parnat mert ki tudja, mas lovassal sem megy, csak futoszaron/korkaramban,nem idos lo
2018. febr. 26. 18:44
7/17 A kérdező kommentje:
Terepen meg nem voltam vele ott ahol most van (uj lovardaba vittuk fel eve)
2018. febr. 26. 19:01
8/17 anonim válasza:
Egy normális edzőnél nem 15 ezer egy óra hanem max 5. És szerinted ha pénzért nem tudott neked valaki segíteni úgy, hogy látta a lovat akkor innen majd valaki fog tudni? Amúgy meg én fognék egy hosszú pálcát és rásegítenék a külső csizmámra egyszer kétszer amíg meg nem érti mit akarok. Olyan ló meg nincs amelyik utál vágtázni. Én is lovagoltam olyan lovat amelyik egyik kézre nem ugrott be soha, megtanulta....
2018. febr. 26. 21:49
9/17 anonim válasza:
Én sem vagyok Qurva gazdag,csak nem vásárolok össze minden kiképzetlen lovat ha nincs elég tudásom hozzá. Most tulajdonképpen neked semmi realitasod a témához,az eddigi kommenteid alapján te is egy lehúzott,zérotudású kocalovas vagy,most meg itt hőzöngesz.
2018. febr. 27. 10:57
10/17 anonim válasza:
Fél év alatt nem tudott segíteni akkor rossz embert hívtál,de inkább hazudsz,csúsztatsz mert még a dallosék is megállnak óránként 10 ezernél,ha te kifizettél egy noname senkinek 15 ezret akkor meg duplán madár vagy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!